Mercurul termometrelor a coborat, vineri dimineata, la Miercurea Ciuc si Joseni, pana la minus 13 grade Celsius, cea mai scazuta temperatura inregistrata in acest sezon, anunta Agerpres. Meteorologul de serviciu de la statia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat ca toata noaptea a fost foarte frig, iar dimineata termometrele au aratat minus 13 grade Celsius. Si la Joseni s-au inregistrat, pe parcursul noptii, temperaturi cuprinse intre minus 11 si minus 12 grade Celsius, iar la ora 7.30 termometrele au aratat minus 13 grade Celsius.

Foarte frig a fost şi la Topliţa, unde s-au înregistrat minus 12 grade Celsius, în vreme ce la Bucin au fost minus 8 grade Celsius.

Meteorologii spun că diferenţele de temperatură sunt destul de mari între noapte şi zi, în cursul zilei de joi fiind înregistrate, la Miercurea Ciuc, valori de plus 6 grade Celsius.

Şi în zilele următoare, vremea va fi rece noaptea şi dimineaţa şi nu sunt condiţii de cădere a precipitaţiilor.

Aceste temperaturi sunt totusi mult mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit, în Harghita.

Minima absolută a lunii noiembrie s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în anul 1993, când au fost minus 27,5 grade Celsius, în vreme ce maxima lunii noiembrie a fost consemnată tot la Miercurea Ciuc, în 2004, când termometrele au arătat 22 grade Celsius.