Corpul de control al MECTS a solicitat inspectoratelor scolare din Mehedinti si Ilfov sa sesizeze procurorii pentru a cerceta 134 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 38 urmand sa fie cercetate disciplinar, transmite Mediafax.

Ministerul Educatiei a demarat o ampla actiune de control in mai multe unitati de invatamant, verificarea urmarind absenteismul elevilor dar si al profesorilor, prevenirea si combaterea violentei in scoala, notarea ritmica si baza materiala.

Astfel, in urma reevaluarii prin sondaj a unor lucrari, Corpul de control al MECTS a solicitat Inspectoratului Scolar al Judetului Mehedinti sa sesizeze procurorii pentru cercetarea a 72 de cadre didactice, pentru fraude, a spus, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Pentru alti 24 de profesori evaluatori din Mehedinti, s-a solicitat cercetarea disciplinara.

Totodata, Corpul de control a cerut Inspectoratului Scolar al Judetului Ilfov sa sesize procurorii pentru fraude constatate in cazul a 62 de profesori. Pentru alte 14 cadre didactice din Ilfov, s-a dispus cercetarea disciplinara.

"In urma unor controale ale Corpului de Control al ministrului, MECTS a cerut Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu, evalurea activitatii manageriale a unor directori de la Colegul "Sf. Sava" din Bucuresti si a directorilor de la Grupul Scolar "Mihailesti" si "Miron Nicolescu", ambele din judetul Giurgiu", a precizat, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

El a spus ca au fost efectuate inspectii de evaluare institutionala, care vizeaza intreaga activitate dintr-o unitate de invatamant din judetul Ilfov si municipiul Bucuresti si trei din Teleorman.

Totodata, Corpul de control a cerut cercetarea disciplinara a cadrelor didactice din cinci unitati din judetul Constanta si doua din Bucuresti.

In plus, echipa MECTS a facut inspectii de specialitate la nivel prescolar intr-o scoala din Buftea si a dispus monitorizarea procesului instructiv-educativ de catre inspectorul scolar in trei unitati din judetele Ilfov si Calarasi si municipiul Bucuresti, precum si intr-o unitate de invatamant din Giurgiu.

Ministrul a precizat ca echipa de control a constatat si unitati de invatamant in care sunt respectate normele de buna conduita si Legea educatiei.

Funeriu a amintit ca, in urma anchetei efectuate de Parchetul Tribunalului Botosani asupra incalcarii metodologiei de organizare si desfasurare a bacalaureatului din 2010 au fost sanctionate 55 de cadre didactice, sanctiunile mergand de la deschiderea dosarului de urmarire penala pana la amenzi penale.

Controalele vor continua, a subliniat ministrul Educatiei.