Directorul general al RATB, Adrian Crit, a fost revocat, marti, de consilierii municipali din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al regiei, din cauza ca nu a dus la bun sfarsit mai multe proiecte la care s-a angajat, anunta Mediafax.

Presedintele de sedinta al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Calin Murg, a declarat, marti, ca schimbarea din functie a lui Adrian Crit a fost propusa de Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, care a motivat ca acesta nu a indeplinit mai multe proiecte la care se angajase si nu a gestionat bine greva de la RATB din acest an.

Murg a spus ca membrii Consiliului de Administratie al RATB au dat ca exemplu proiectul cu ramele de tramvai care erau foarte scumpe.

Grupul PNG l-a propus ca membru in Consiliul de Administratie in locul lui Crit pe inginerul Viorel Popescu, urmand ca in 48 de ore CA sa desemneze alt presedinte.

Murg a precizat ca daca membrii Consiliului de Administratie vor sa il schimbe pe Adrian Crit si din functia de director RATB, acestia o pot face, dar CGMB nu se amesteca in aceasta problema.

Adrian Crit a fost desemnat reprezentant in Consiliul de Administratie al RATB in 6 martie 2009, de catre CGMB.

In iunie 2010, Adrian Crit a fost numit la conducerea RATB, in locul lui Gheorghe Aron. Anterior, Adrian Crit a fost director tehnic la Registrul Auto Roman.

In 15 iulie, aproximativ 200 de soferi si vatmani au protestat la sediul RATB, nemultumiti de introducerea traseelor de noapte.