​Sebastian Ghita il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu ca a platit "direct" fosti sefi de servicii secrete si fosti presedinti ai Romaniei. "Chestiunile pe care le-am vazut un an de zile in actele Realitatea Media SA arata ca Vantu a platit direct fosti sefi de servicii secrete, fosti presedinti ai Romaniei si nenumarati analisti si jurnalisti care au manipulat opinia publica", a declarat Ghita pentru HotNews.ro. Intrebat la ce persoane se refera, Sebastian Ghita nu a dorit sa dea explicatii suplimentare. El l-a acuzat pe Vantu si ca a platit fosti ministri pentru a aproba rambursari ilegale de TVA.

Sebastian Ghita, fondatorul AsesoftFoto: Agerpres

"Toate temerile mele exprimate in acest an s-au adeverit. Realitatea Media SA a fost construita si exploatata ca unealta de cel mai mare grup mafiot din Romania - grupul Luca, Vantu si locotenentii lor. Banii au provenit din trei surse: FNI, Petrom si Petrom Service si returnarile ilegale de TVA. Realitatea Media a functionat ca un instrument al mafiei gulerelor albe, care sa permita santajarea si escrocarea politicienilor, a oamenilor de afaceri si a opiniei publice. Chestiunile pe care le-am vazut un an de zile in actele Realitatea Media SA arata ca Vantu a platit direct fosti sefi de servicii secrete, fosti presedinti ai Romaniei si nenumarati analisti si jurnalisti care au manipulat opinia publica", a spus Ghita.

Sebastian Ghita a afirmat ca "Vantu a incercat in 2009 sa numeasca iar un presedinte al Romaniei. Consiliera sa, Ana Maria Lembrau, ii scria discursurile lui Mircea Geoana si conducea redactia Realitatea Media. Directori ai Realitatea Media au infiintat off-shore-uri prin intermediul carora s-au scurs zeci de milioane de euro. Fosti ministri ai guvernelor Romaniei au fost platiti de Vantu si au aprobat rambursari ilegale de TVA, care au fost folosite la constructia Realitatea Media SA si care au ajuns in buzunarele lui Vantu si Luca. Aceasta este mafia domnului Vantu si de aceea ma bucur ca am scapat de ea. Nu am stiut acum un an in ce nenorocire intru".

Declaratiile lui Ghita au fost facute luni, in aceeasi zi in care Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au primit mandate de retinere pentru 24 de ore din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor. Potrivit procurorilor, falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A. a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor.