Primarul Capitalei, Sorin Oprescu s-a intalnit, vineri, la New York, cu CEO-ul Deutsche Bank Americas, Seth Waugh, cu care a avut o discutie legata de acordarea unui credit pentru Primaria Generala, potrivit unui comunicat de presa al PMB citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Sorin Oprescu a tinut sa prezinte personal intentia Bucurestiului de a contracta un imprumut de 800 de milioane euro. Primarul general i-a adresat sefului Deutsche Bank Americas rugamintea de a trata cu toata deschiderea intentia Bucurestiului de a accesa fonduri si la randul lui l-a asigurat de "toata transparenta" in procesul de selectie ce va urma.

Primaria precizeaza, prin intermediul comunicatului de presa, ca imprumutul este necesar pentru acoperirea celor 500 de milioane de euro contractate de fosta administratie a Bucurestiului in cadrul unei emisiuni de bonduri, dar mai ales pentru finalizarea unor investitii oprite momentan din lipsa banilor, precum si initierea unora noi, necesare dezvoltarii orasului.

Pe de alta parte, primarul general a subliniat interesul sau pentru atragerea de investitii serioase din partea companiilor americane iar, in acest sens, a aratat ca Deutsche Bank Americas poate juca rolul de catalizator.

''Seful Deutsche Bank of Americas a dat asigurari ca, in calitatea sa de membru in grupul comitetului executiv al Deutsche Bank Group, va incerca sa se asigure ca Bucurestiul va fi tratat cu toata atentia pentru a putea beneficia de o oferta de finantare cat mai buna. Seth Waugh este un apropiat al primarului New York-ului, Michael R. Bloomberg, cu care impartaseste aceleasi opinii privind parteneriatele cu municipalitatile si sustinerea demersurilor acestora', se arata in comunicatul primariei.