"Daca oamenii nu au demnitate, vai si amar de tara asta!" Este prima reactie a liderului comunist, Vladimir Voronin, dupa ce Igor Dodon, Zinaida Greceanii si Veronica Ambramciuc au anuntat ca parasesc grupul PCRM din Parlamentul de la Chisinau, scrie Jurnal.md.

Dupa acest anunt, Voronin a parasit in graba sedinta Parlamentului.

Liderul comunistilor le-a spus ziaristilor ca plecarea celor trei este o surpriza pentru PCRM, in conditiile in care joi seara Igor Dodon i-ar fi inaintat lui Voronin programul privind modernizarea partidului.

"Daca am ajuns sa hotaram problema alegerii presedintelui cu asa metode, atunci halal de noi. Si-au pierdut demnitatea si ei, dar si altii", a spus Vladimir Voronin.

Igor Dodon si-a expirmat speranta ca Vladimir Voronin ii va intelege decizia si a precizat ca fostul presedinte este cel mai puternic lider politic din Republica Moldova pe care l-a admirat sincer.

Liderul PLDM, premierul Vlad Filat, a evitat sa comenteze decizia celor trei.

"Sa vedem care va fi rezultatul acestui pas. Deocamdata, luam act de acest lucru. Imi doresc foarte mult sa reusim sa alegem presedintele. Haideti sa vedem cum se vor derula evenimentele", a spus Filat.

"Nu vreau sa fac presupuneri, pentru asta avem suficienti politicieni, inclusiv lideri de partide, care se vor grabi sa vina cu presupuneri si reactii", a adaugat Filat.