Trei tineri care au refuzat sa coboare din autoturismul cu care circulau pentru a fi legitimati de politisti au fost ridicati joi, cu tot cu masina, si dusi la sediul Politiei Topoloveni, transmite Agerpres. In urma verificarilor, politistii au stabilit ca cel aflat la volan avea permisul suspendat, pentru conducere sub influenta alcoolului.

Autoturismul condus de un tanar de 23 de ani din comuna Leordeni a fost oprit pentru un control de rutina de agentii rutieri.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, comisarul sef Danut Dinu, a declarat ca soferul si cei doi pasageri au refuzat sa iasa pentru a fi legitimati.

Politistii au dezumflat cauciucurile masinii si au folosit gaze lacrimogene, insa fara succes. In cele din urma, autoturismul a fost ridicat pe o platforma si transportat la Politia Topoloveni, unde cei trei au fost convinsi sa coboare.

"In urma verificarilor efectuate, suspiciunile agentilor rutieri s-au confirmat, conducatorul auto avand permisul de conducere suspendat", a precizat comisarul sef Danut Dinu.

Pe numele soferului a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru conducere fara permis si, deoarece a refuzat testarea cu aparatul etilotest, el a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.