Directorul Directiei de Stiri al postului de televiziune public, Rodica Culcer, a reactionat sambata la declaratia facuta de liderul PNL, Crin Antonescu, care a numit-o "pensionara nesimtita", afirmand ca este vorba despre "o tentativa de intimidare a unui ziarist incomod". Intr-o postare pe blogul personal, Culcer declara ca atacurile lui Antonescu i-au vizat si pe colegii ei, Ioana Lupea si Mircea Marian, despre care politicianul liberal a spus ca sunt "ratati". "De ce isi pierde vremea un om care vrea sa conduca Romania cu o biata pensionara nesimtita si cu niste ratati?", se intreaba Rodica Culcer.

Rodica CulcerFoto: AGERPRES

Vineri seara, la Realitatea TV, Crin Antonescu a folosit sintagma "pensionara nesimtita" la adresa Rodicai Culcer, atunci cand a facut referire la interviul pe care presedintele Traian Basescu i l-a acordat acesteia cu o seara inainte la postul public de televiziune. Atentionat de Ionel Danca, moderatorul emisiunii, Antonescu a replicat spunand ca el nu a facut decat sa reproduca o sintagma lansata si folosita de Basescu, cea a pensiilor nesimtite.

Ulterior, Antonescu a explicat ca a facut referire la situatia de la TVR unde Rodica Culcer conduce departamentul de stiri, desi a atins deja varsta pensionarii.

Intrebat ce il supara asa tare la Culcer, presedintele PNL a raspuns ca poate accepta ca la un post privat sa fie facut "ou si otet", alaturi de intreg partidul sau, "fara niciun argument, in mod mizerabil". "Dar ca pe banii mei, din impozitele mele, ei sa faca ce era Televiziunea Romana inaine de '89, de dimineata pana seara, aducand toti ratatii care nu au reusit in presa de pe piata, cum e Lupea, Mircea Marian...Deci, eu vorbesc de oameni platiti gras, din bani publici, ca sa faca politica de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer", a spus Crin Antonescu.

Sambata, in postarea de pe blogul sau, Culcer precizeaza:

"1. Cand presedintele si premierul au vorbit de pensii nesimtite, s-au referit la cele obtinute de anumite categorii profesionale, care primesc la pensie 80% din venitul ultimei luni. Este deci vorba de pensii care nu sunt calculate in functie de contributiile acestor categorii la bugetul asigurarilor sociale de-a lungul vietii lor profesionale. Nu este cazul meu. Daca pensia mea ar depasi salariul mediu brut pe economie, pur si simplu ar trebui sa renunt la ea, potrivit legii. Domnul Antonescu nu cunoaste legile tarii, sau se preface ca nu le cunoaste.

2. Nu am vrut sa ies la pensie, m-a obligat Codul Muncii.

3. Contractul de munca pe durata determinata este permis de acelasi Cod al Muncii. In TVR si in alte institutii sunt numeroase situatii de acest fel, care nu deranjeaza pe nimeni. In plus, din salariu platesc la stat aproape tot atata cat imi “da” statul si nici nu mai beneficiez de spor de vechime, fiind vorba de un contract nou".

Directorul Directiei de Stiri al postului de televiziune public spune ca "ceea ce face Crin Antonescu, si alaturi de el Victor Ponta, nu reprezinta altceva decat o tentativa de intimidare a unui ziarist incomod", adaugand ca "este o presiune politica de cea mai pura esenta".

"In sfarsit, am si eu o intrebare: de ce isi pierde vremea un om care vrea sa conduca Romania cu o biata pensionara nesimtita” si cu niste ratati?", incheie Culcer.