Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a anuntat miercuri ca au fost alocati bani din bugetul Ministerului de Interne pentru un proiect-pilot in cadrul caruia vor fi achizitionate 20 de camere video pentru inregistrarea discutiilor dintre politisti si soferi, informeaza Agerpres. Urmeaza ca ulterior astfel de aparatura sa intre in dotarea tuturor masinilor de politie care intra in contact cu participantii la trafic.

Vor fi cumparate, intr-o prima faza, 20 de camere video folosite in cinci dintre judetele tarii. "Aplicam acest proiect-pilot pentru a gasi cea mai buna varianta, astfel incat atunci cand vom implementa proiectul mare sa fie unul eficient", a declarat chestorul Liviu Popa.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane a mentionat ca, ulterior, aceasta aparatura va fi folosita la scara larga, pentru toate masinile de politie ce intra in contact cu participantii la trafic.

"Am avansat discutii pentru finantare din fonduri extrabugetare si este vorba de vreo 700.000 de dolari pentru a cumpara aceasta tehnica. Este evident ca avem nevoie de aceasta tehnica pentru a-i proteja, in primul rand, pe politisti, fiind foarte multe situatii in care agresivitatea verbala sau chiar fizica apare la participantii la trafic. Si, de cele mai multe ori, aceasta agresivitate este oarecum intoarsa tot impotriva politiei", a adaugat seful IGPR.

Chestorul Liviu Popa a mai spus ca are promisiuni de la o ambasada ca va primi cei 700.000 de dolari, insa a refuzat sa faca alte precizari in lipsa acordului partenerului.