Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a declarat, miercuri, in fata judecatorilor Curtii de Apel Craiova, ca nu este vinovat, considerandu-se ''arestat politic'', transmite Agerpres. Magistratii din Craiova judeca recursul la decizia Tribunalului Olt de mentinere a masurii arestarii preventive.

Bercea MondialFoto: Agerpres

"Vreau sa spun si eu ceva, mai ales ca este presa in sala: daca victima a declarat in fata judecatorului si in fata presei ca nu l-am taiat eu, atunci eu de ce sunt arestat? Va spun eu: politic. Sunt unii care au facut evaziune si alte fapte grave si sunt cercetati in libertate, iar eu, care nu am antecedente, de ce sa nu fiu cercetat in libertate, pentru ca sunt cumatru cu Basescu? Stiu ca nu-mi admiteti cererea, dar vreau sa ma credeti ca nu sunt vinovat. Stiu ca nu o sa ma puneti in libertate, pentru ca probabil nu vrea procurorul sau ca vin alegerile", a declarat Bercea.

Avocatul sau, Mariana Stefan, a spus presei ca in momentul in care judecatorii nu il vor mai judeca pe Bercea Mondial, ci pe justitiabilul Anghel Sandu, atunci el va fi pus in libertate, pentru ca nu exista nicio proba in dosar care sa-l incrimineze.

Intrebata cum comenteaza afirmatiile lui Bercea ca este arestat politic, Stefan a spus ca atata vreme cat nu exista o proba in dosar care sa il incrimeze, pot exista speculatii: "Dumneavoastra ce credeti? Eu fac aparare nu ma pronunt asupra unor aspecte politice. Atata vreme cat nu exista o proba in dosar care sa il incrimeze, pot exista speculatii. Anghel Sandu a spus ca hotararea judecatoreasca de mentinere a starii de arest nu este motivata in niciun mod si se pot da interpretari. Si atunci care ar putea fi interpretarile? Era mai mult o intrebare retorica, nu era o afirmatie''.

Stefan a adaugat ca ''toata lumea il priveste pe Bercea Mondial ca pe o paria, ca pe omul care a incercat sa se inrudeasca cu familii cu notorietate, cu trecere in societatea civila''.

Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes.

Magistratii Tribunalului Olt au decis pe 20 octombrie sa prelungeasca masura arestarii preventive pentru Bercea Mondial si au respins solicitarea avocatilor sai de inlocuire a masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea.

Bercea Mondial mai este cercetat, in prezent, in alte sase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetati de politistii din judetul Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale.