Managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan, a declarat, marti, ca s-a retras din concursul pentru sefia unitatii medicale, unde l-a avut drept contracandidat pe fiul ministrului Sanatatii, pentru ca stia ca nu are sanse si i s-a "sugerat" sa se retraga, relateaza Mediafax.

"Stiam ca nu am sanse sa castig concursul si, in plus, mi s-a sugerat sa ma retrag. Am si facut acest lucru, deoarece mi-am dat seama ca valorile mele personale nu corespund valorilor din societatea noastra", a declarat marti managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan.

Intrebat cine i-a "sugerat" sa se retraga, Grebenisan a refuzat sa spuna.

"Cine mi-a cerut-o? Nu pot sa spun. Tot ce pot spune este ca mi s-a sugerat acest lucru pentru a nu impiedica promovarea domnului Ritli", a spus Grebenisan.

De asemenea, Grebenisan a afirmat ca primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, i-a cerut sa asigure exercitarea functiei inca 30 de zile, dar a refuzat, cerandu-i acestuia sa grabeasca formalitatile pentru numirea fiului ministrului Sanatatii in fruntea Spitalului Clinic Judetean din Oradea.

"Domnul primar m-a rugat sa mai raman inca 30 de zile la conducerea spitalului, dar l-am rugat sa grabeasca formalitatile, pe de o parte, fiindca oricum de ieri (luni - n.r.) nu mai am nicio autoritate, pentru ca ieri s-a si terminat concursul si domnul Rili a fost declarat castigator al concursului. Am acceptat sa mai asigur interimatul doar pana la 1 noiembrie", a spus Grebenisan.

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, a castigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, el fiind singurul candidat, dupa ce Gavril Grebenisan, care detinea interimar aceasta functie, s-a retras cu doua ore inaintea inceperii primei probe.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare sa inteleaga ce doreste", declara atunci Grebenisan, refuzand sa faca alte comentarii.