Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat vineri, la Cluj, ca autostrada Transilvania va fi finantata din fonduri europene. "Vreau sa va dau si o veste buna pe care nu o stie nici macar domnul prim-ministru. Ca urmare a negocierilor pe care le-am purtat cu colegii din Comisia Europeana, tronsoanele de pe autostrada Transilvania au fost acceptate spre a fi finantate din fonduri europene", a declarat Boagiu, citata de Agerpres.

Reamintim ca Executivul a renegociat contractul cu Bechtel, compania americana urmand sa finalizeze doar doua tronsoane din cele opt ale autostrazii Transilvania. Guvernul a avizat la sfarsitul lunii septembrie noul contract, care prevede reducerea costului aferent lucrarii la 6,9 milioane euro/km si permite scoaterea la licitatie a tronsoanelor inca neincepute. Bechtel va continua lucrarile la tronsoanele Campia Turzii-Gilau si Suplacu de Barcau-Bors, reprezentand 118 kilometri din cei 415 kilometri ai autostrazii.

Proiectul autostrazii Transilvania a fost impartit in opt tronsoane de constructie. Lucrarile nu au fost incepute pe sase dintre ele, insumand 297 de kilometri, respectiv Brasov-Fagaras (53 km), Fagaras-Sighisoara (52 km), Sighisoara-Ogra (56 km), Ogra-Campia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihailesti (24 km) si Mihailesti-Suplacu de Barcau (76 km).

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat vineri centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, Valcele - Apahida.

Centura Valcele - Apahida are o lungime de 24 km si a costa 530 milioane de lei.