Serban Huidu a intrat cu masina pe contrasens din cauza neadaptarii vitezei la carosabilul umed, arata cercetarile facute pana acum in acest caz, a anuntat, vineri, Parchetul ICCJ, care mai precizeaza ca in urma accidentului cei doi copii ai lui Huidu au necesitat sub zece zile de ingrijiri medicale, informeaza Mediafax.

Accident rutier provocat de Serban HuiduFoto: Captura Content Channel

Intr-un comunicat de presa transmis vineri, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie precizeaza, referitor la accidentul provocat de Serban Huidu, duminica, pe DN 1, ca din probatoriul administrat pana la acest moment al urmaririi penale reiese ca in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a patruns cu masina pe contrasens si a lovit autoturismul Dacia in care se aflau trei persoane.

In acest dosar au fost formulate concluziile medico-legale cu privire la decesul celor trei persoane care se aflau in autoturismul Dacia, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi copii ai lui Serban Huidu, in varsta de 2 si 4 ani, au suferit leziuni care necesita pentru vindecare sub zece zile de ingrijiri medicale (fapt care nu atrage raspunderea penala). Celelalte doua pasagere ale autoturismului condus de Huidu, respectiv sotia acestuia si bona copiilor, au avut leziuni care necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale si au precizat ca nu formuleaza plangere prealabila, mai arata Parchetul instantei supreme.

Conform sursei citate, urmeaza "sa fie stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto" si, avand in vedere ca aceasta presupune citarea tuturor partilor (inclusiv a apartinatorilor victimelor), "in cursul saptamanii viitoare va fi posibila stabilirea obiectivelor in acest sens".

Parchetul ICCJ mai precizeaza ca Serban Huidu va depune la dosar actele medicale, dupa ce in prealabil vor fi traduse, avand in vedere ca acestea provin de la unitati medicale din strainatate.

Realizatorul TV Serban Huidu a fost audiat, vineri, timp de aproximativ doua ore, la Parchetul Judecatoriei Brasov, unde a fost citat pentru a-i fi adus la cunostinta ca a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa pentru ucidere din culpa.

Huidu, care a venit insotit de fratele sau, Vlad, si de avocat, nu a facut nicio declaratie jurnalistilor.

La iesirea de la audieri, Ion Minjina, avocatul lui Serban Huidu, a declarat ca realizatorul TV "va face declaratii atunci cand va fi momentul".

Avocatul a mai spus ca Huidu a sustinut in fata procurorilor declaratia data in faza actelor premergatoare inceperii urmarii penale, respectiv ca masina pe care o conducea a derapat.

Intrebat daca Huidu le-a spus procurorilor ce viteza avea, avocatul a raspuns: "Nu cunoaste".

Ion Minjina, avocatul lui Serban Huidu, declara, joi, ca realizatorului TV i s-a comunicat sa aduca mai multe documente medicale care sa ateste faptul ca era apt pentru a conduce autovehicule, iar in prezent acesta asteapta documente medicale de la clinica din Viena unde Huidu a fost spitalizat in urma accidentului de schi.

"I s-a transmis sa fie aduse documente medicale, iar in masura in care le are le va prezenta. Mai trebuie sa vina niste documente si din Austria, pe care le-am solicitat (...) Este foarte afectat de tot ce s-a intamplat, iar asta nu trece de la o zi la alta", preciza avocatul Ioan Manjina.

Avocatul lui Serban Huidu declara, totodata, ca realizatorul TV nu avea nicio interdictie de a conduce de la medicii care l-au tratat in urma accidentului de schi de iarna trecuta. Avocatul preciza chiar ca Serban Huidu "este in posesia unei scrisori medicale" prin care, dupa accidentul de schi de iarna trecuta din Austria, la finalul tratamentului si perioadei de supraveghere i se recomanda sa-si reia toate activitatile anterioare, "implicit pe aceea de a conduce".

Parchetul Judecatoriei Brasov a inceput, marti, urmarirea penala fata de realizatorul TV Serban Huidu, pentru uciderea din culpa a trei persoane, riscand pana la opt ani de inchisoare.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. Duminica, ei se indreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a astepta un client din strainatate.

Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, viteza legala fiind de 30 de kilometri la ora, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. El se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Judecatoriei Brasov, pana in prezent in acest dosar au fost audiati sapte martori, care au avut declaratii contradictorii, unii sustinand ca masina de teren condusa de Serban Huidu a intrat in depasire, iar altii ca a derapat si astfel a ajuns pe contrasens. De altfel, cele doua ipoteze - deraparea masinii in conditii de carosabil umed si efectuarea unei depasiri neregulamentare - sunt principalele ipoteze luate in calcul de anchetatori.