In Romania, "peste 300 de ferme mari ar urma sa fie afectate" de limitarea subventiilor in agricultura, indiferent de suprafata, la suma de 300.000 de euro. Propunerea legislativa face parte din proiectul de revizuire a Politicii Agricole Comune, lansat saptamana trecuta de comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos. "Sunt sute de mii de euro sau, pentru unele ferme foarte mari, chiar milioane de euro care nu vor mai fi acordate prin acest sistem de plata", a declarat Dacian Ciolos, intr-un interviu acordat HotNews.ro realizat de Dan Tapalaga. Propunerile comisarului vor ajunge in Parlamentul European, inainte sa fie votate de Consiliul de Ministri.

Dacian CiolosFoto: Hotnews
  • "Chestia asta ca fac jocurile Frantei deja m-a plictisit"
  • "Daca ai un colt de gradina de 20 de arii si atat, nu poti sa fii considerat fermier. (…) Schema pentru fermele mici se adreseaza fermelor care sunt deja in sistemul de plata".
  • Vezi cine castiga din noua PAC

Urmareste aici interviul cu comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos:

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a prezentat miercuri, 12 octombrie, planurile de reforma a Politicii Agricole Comune (PAC) din 2014. Potrivit oficialului, propunerile sale pentru revizuirea politicii agricole a Uniunii Europene din 2014 reprezinta o reforma profunda, in pofida apelurilor de a reduce drastic cheltuielile agricole ale blocului comunitar. Proiectul mentine cheltuielile la un nivel apropiat de cel actual, de 55 miliarde de euro pe an pana in 2020.