RATB cumpara un sistem de monitorizare prin care 1.000 de autobuze si 100 de troleibuze vor fi urmarite online in traseu si dirijate in functie de trafic, estimand ca investitia de 760.000 de euro va fi amortizata in mai putin de un an prin reducerea costurilor cu personalul de control din terminale, informeaza Mediafax.

"Investitia in acest sistem, in cuantum de 760.000 de euro, are un dublu impact: creste calitatea transportului public, dar ne ajuta sa realizam si o economie substantiala. Investitia va fi amortizata in mai putin de un an, prin reducerea costurilor aferente personalului de control din terminale", a declarat directorul general RATB, Adrian Crit, citat intr-un comunicat de joi al regiei.

Sistemul de monitorizare si control al traficului in timp real ce va fi achizitionat de RATB este compus din echipamente de dirijare, dispecerizare si monitorizare a parametrilor vehiculelor, precum si din dispozitive de comunicatie intre personalul de bord si dispeceri. Acesta va gestiona problemele de ritmicitate aparute pe liniile de transport in comun.

Astfel, cele o mie de autobuze Mercedes si o suta de troleibuze IRISBUS pe care vor fi instalate echipamentele vor fi urmarite online in traseu si dirijate in functie de conditiile de trafic.

Achizitionarea noului sistem de monitorizare si control al traficului va permite imbunatatirea circulatiei vehiculelor RATB, deoarece aceasta va fi adaptata conditiilor de trafic actuale, sustin reprezentantii RATB.