Postul de radio RFI Romania organizeaza vineri, la Iasi, seminarul "Agricultura - bani europeni pentru o afacere de viitor" - particularitatile agriculturii romanesti, precum si posibile solutii pentru viitor din partea expertilor de la Bruxelles si Bucuresti.

Seminar RFI la IasiFoto: RFI Romania

Potrivit RFI, aceasta discutie este importanta mai ales in contextul in care Comisia Europeana a propus miercuri, 12 octombrie, o reforma a Politicii Agricole Comune (PAC), care ar trebui sa intre in vigoare in 2014. Potrivit proiectului, subventiile pentru fermieri (280 de miliarde de euro pentru sapte ani) vor fi mai echitabile si mai echilibrate intre estul si vestul Europei. O alta propunere este plafonarea subventiilor pentru fermele mari. Micii fermieri si fermierii tineri sunt incurajati. Artizanul reformei este comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

"De la oficiali pana la investitori, tot mai multa lume afirma ca agricultura si industria alimentara vor fi doua afaceri de succes in viitorul apropiat. Chiar daca situatia actuala a agriculturii romanesti pare sa infirme aceasta idee, Romania poate transforma handicapul de astazi intr-un avantaj pentru maine. Cum ar putea sa faca acest lucru? Dincolo de dezbateri, important este ca macar cativa dintre cei care vor fi prezenti la seminar sa fie peste cativa ani mici investitori in agricultura, sau macar jurnalisti apropiati domeniului agrar", spune Constantin Rudnitchi, realizatorul emisiunilor economice la RFI Romania.

  • Evenimentul are loc vineri, 14 octombrie, intre orele 10.30 - 17.30, la sala Ferdinand din incinta Rectoratului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Intrarea este libera.
  • Invitati: Adrian Radulescu - deputat, Mihai Lungu - om de afaceri, Ana Maria Florea - Responsabil PR Cora Romania, Cristian Surubaru - Eurodesk Brussels Link, Iulia Popescu - Institutul European pentru Democratie Participativa - Qvorum.
  • Moderator: Violeta Cincu, corespondentul RFI Romania la Iasi.
  • Evenimentul este organizat in colaborare cu Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" si este finantat de Parlamentul European. 

RFI Romania, post de radio bilingv in romana si franceza, filiala a Radio France Internationale, emite pe frecvente proprii in Bucuresti, Iasi, Cluj, Craiova, precum si in capitala Republicii Moldova, Chisinau. Programele sale sunt preluate de 50 de posturi locale de radio din Romania.