Uniunea Nationala a Barourilor din Romania anunta miercuri, 12 octombrie, ca anumite note obtinute la examenul de primire in profesia de avocat au fost incurcate in listele afisate la centrele de examen. Ca urmare a unei "erori comise de consultantul IT (...) s-a produs o decalare a rezultatelor obtinute de candidati", se arata in anuntul Comisiei de examen. Situatia a fost semnalata si de un cititor HotNews.ro, care, sub titlul "nereguli examen barou", a relatat ca "un candidat a obtinut 85 de puncte la examen, fiind pe locul 10. Dupa modificarea rezultatelor, acesta nici macar nu mai era trecut, dar erau trecuti altii (initial picati)... fii de judecatori, procurori etc.".

  • Cititorii care au sustinut acest examen sunt invitati sa ofere detalii
  • Vezi in articol listele cu rezultatele obtinute la prima proba a examenului de intrare in Barou

Incurcatura a avut loc in cadrul Examenului de primire in profesia de avocat pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar. Mai exact, vineri, 7 octombrie, s-a desfasurat prima proba din cadrul acestui examen - proba scrisa grila pentru candidatii care vor dobandi calitatea de avocat stagiar.

Redam mai jos integral comentariul postat de cititorul HotNews.ro:

"Nereguli examen barou

In data de 7 octombrie, la nivel de tara, s-a organizat un concurs de intrare in Barou. Examenul era sub forma de grila, cu 100 de intrebari. Pentru admiterea in faza urmatoare (examenul mare, scris) erau necesare 70 de puncte. Dupa ce afisarea rezultatelor a fost amanata nejustificat, ieri, marti, 11 octombrie, s-a anuntat ca rezultatele vor fi afisate la ora 18.00. Pana la urma, au fost afisate la ora 22.00.

Azi, miercuri, 12 octombrie, la ora 10.00, s-au afisat alte rezultate. Multi dintre cei care trecusera initial, acum erau picati, iar multi dintre cei picati initial, acum erau trecuti. A fost postat si un comunicat pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in care se explica faptul ca a fost o eroare comisa de consultantul IT si ca s-a produs o inversare a rezultatelor din centrele Timisoara si Cluj.

Un exemplu: un candidat a obtinut 85 de puncte la examen, fiind pe locul 10. Dupa modificarea rezultatelor, acesta nici macar nu mai era trecut, dar erau trecuti altii (initial picati)... fii de judecatori, procurori etc. In situatia asta se gasesc o multime de candidati, in vreme ce explicatia este penibila.

In mod normal, examenul ar trebui organizat din nou".

Examenul de intrare in Barou, in consecinta si aceasta prima proba, se desfasoara in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), prin INPPA Bucuresti si centrele teritoriale ale acestuia.

Explicatia Comisiei Nationale de Examen - Eroare a consultantului IT

Miercuri, 12 octombrie, INPPA a postat pe site-ul institutiei un anunt semnat de av. dr. Dan Oancea, presedintele Comisiei Nationale de Examen. In acest anunt se arata ca dintr-o eroare "comisa de consultantul IT al I.N.P.P.A. cu prilejul introducerii in sistemul informatic a rezultatelor obtinute de candidatii care au participat la proba de examen (testul grila) din data de 07 octombrie 2011, (...) s-a produs o decalare a rezultatelor obtinute de candidati si, respectiv, o inversare a rezultatelor obtinute de unii candidati la centrele de examen Timisoara si, respectiv, Cluj".

Potrivit acestei comunicari, "la centrul de examen Timisoara, in urma prelucrarii datelor, dintr-o eroare umana a consultantului IT pe acest proiect, la preluarea identificatorilor asociati candidatilor (numerele de ordine), datorita intercalarii unor candidati absenti in lista candidatilor prezenti, notele au fost decalate. Aceasta eroare a determinat ca notele obtinute de unii candidati sa fie alocate altora".

La centrul de examen Cluj, "dintr-o eroare umana a consultantului IT pe acest proiect, s-a produs o asociere eronata a identificatorilor de grila pe un numar de 4 candidati", precizeaza presedintele Comisiei de examen, Dan Oancea.

Termenul pentru depunerea contestatiilor la centrele de examen Timisoara si Cluj expira la data de 13 octombrie 2011, ora 10.30.

Redam anuntul integral al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - Comisia Nationala de Examen si Listele cu notele

Anunt Comisia de Examen -

Derularea examenului de intrare in Barou

Potrivit hotararii nr. 58 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, examenul de primire in profesia de avocat, sesiunea octombrie 2011, se desfasoara astfel:

  • Examenul se va sustine in mod unitar, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - INPPA si se va desfasura prin I.N.P.P.A. (Bucuresti) si prin centrele teritoriale ale acestuia (Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara).
  • vineri, 07 octombrie 2011 - proba scrisa grila pentru candidatii care vor dobandi calitatea de avocat stagiar;
  • luni, 17 octombrie 2011 - proba scrisa la disciplinele: Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii, cu subiecte diferentiate, in functie de dobandirea / nedobandirea calitatii de avocat stagiar;
  • marti, 18 octombrie 2011 - proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, pentru candidatii care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice;
  • miercuri, 19 octombrie 2011 - proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal (doua teze distincte), pentru toti candidatii, cu subiecte diferentiate, in functie de dobandirea / nedobandirea calitatii de avocat stagiar;
  • Cititorii care au sustinut prima proba a acestui examen sunt invitati sa ofere detalii cu privire la desfasurarea lui