Directorul Directiei de Sanatate Publica Olt, Andrei Iordache, a declarat marti, pentru Agerpres, ca institutia urmareste cu atentie cazul unui copilul de un an si trei luni din comuna Schitu Greci, care ar fi ramas cu picioarele paralizate in urma unui vaccin, iar parintii bebelusului sunt sfatuiti sa se prezinte cu el de urgenta la spital pentru analize si o diagnosticare precisa.

Andrei Iordache a mentionat ca vaccinul i-a fost administrat copilului de catre medicul de familie al acestuia, din comuna Schitu, pe data de 31 august si de atunci si pana pe 10 octombrie parintii nu au dus copilul la medic desi sustin ca simptomele de deficiente motorii au aparut a doua zi de dupa vaccinare.

"Pe data de 31 august copilul de un an si trei luni a fost prezentat de parinti la cabinetul medicului de familie din Schitu, care i-a administrat un vaccin, Pentaxim, in cadrul programului national de imunizare. Acest vaccin are mai multe componente printre care si pe cea poliomielitica. De pe data de 31 august si pana ieri, 10 octombrie, copilul nu a mai fost prezentat vreunui medic, nici medicului de familie si nici vreunui medic de la vreun spital din judet. Printre efectele secundare ale unui vaccin pot fi si deficientele motorii si ele pot aparea in sapte zile de la administrarea vaccinului. Daca aceste efecte au aparut dupa administrarea vaccinului parintii trebuiau sa mearga la un medic cu copilul imediat. Si acum ii sfatuim pe parinti sa duca copilul la un medic, la Slatina, la Spitalul Judetean, la un specialist sau in alt oras. Fara un diagnostic precis nu putem sa avem o parere corecta despre ce s-a intamplat", a aratat directorul DSP Olt.

Acesta a mentionat ca parintii copilului nu au facut vreo sesizare la DSP Olt sau la alta institutie.