Emil Vuca, consilier local si prim-vicepresedintele PSD Giurgiu, a declarat pentru HotNews.ro ca s-a autosuspendat din partid. Emil Vuca este avocatul lui George Ionut Tanasoaia, poreclit si Gypsy Gypsanu, principalul suspect in cazul uciderii bachetbalistului Hardy Chauncey. Liderul PSD, Victor Ponta i-a cerut marti avocatului Vuca sa aleaga intre a ramane in PSD si a-l apara in continuare pe Tanasoaia.

Emil Vuca l-a aparat in fata judecatorilor pe presupusul agresor al baschetbalistului american Hardy Chauncey. Luni, 10 octombrie, Tribunalul Giurgiu a judecat cererea de arestare preventiva a lui George Ionut Tanasoaia poreclit si Gypsy Gypsanu pentru 29 de zile a procurorilor.

"Am trimis o scrisoare catre presedintele PSD Giurgiu in care i-am solicitat sa discute cu domnul Vuca pentru ca afecteaza imaginea partidului. Situatia este clara: domnul Vuca ori alege sa ramana in PSD, ori ramane avocatul criminalilor. Astept o decizie de la organizatie in acest sens azi", a declarat Victor Ponta.

Presa locala din Giurgiu scrie ca inainte sa devina avocat, Emil Vuca a fost si procuror. Vuca este prim-vicepresedinte PSD Giurgiu si consilier local.