Afirmatiile socialistului francez Jean M. Boucheron, care a spus sambata ca scutul antiracheta este ineficient, nu reprezinta pozitia delegatiei franceze la Adunarea Parlamentara a NATO, ci doar o opinie personala, a precizat duminica presedintele delegatiei franceze, Loic Bouvard.

"Referitor la interventia dl. Jean-Michel Boucheron legata de sistemul antiracheta, in timpul reuniunii comitetului de aparare a Adunarii Parlamentare a NATO, de sambata, 8 octombrie, interventia sa reflecta doar opinia personala a dl. Boucheron. Ea nu angajeaza pozitia delagatiei franceze si nici orientarile de aparare si politica externa al Frantei, care sunt stabilite de dl. Nicolas Sarkozy, presedintele Republicii", subliniaza Loic Bouvard, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Personal cred ca acest sistem de aparare nu serveste la nimic in ceea ce priveste securitatea. Toti tehnicienii stiu ca acest sistem lasa sa treaca 3 sferturi din rachete", afirmase sambata vicepresedintele AP NATO, deputatul francez Jean Michel Boucheron.

Boucheron a mai spus ca sistemul actual ar atrage mai degraba agresiune si ca ar putea duce la declansarea unui razboi nuclear.

"Foarte bine daca vrem sa instalam un sistem de radare. Macar stim de unde vin aceste rachete. Dar descurajarea este de fapt securitatea adevarata", a spus Boucheron.

In opinia sa, sistemul actual ar atrage mai degraba agresiune si ca ar putea duce la declansarea unui razboi nuclear.

"Problema adevarata este siguranta. Un atac al Iranului va provoca imediat un raspuns nuclear. Astfel, nu capacitatea antiracheta pare importanta, ci mai degraba capacitatea de raspuns. In aceste vremuri de criza financiara, suntem obligati sa ne gandim ca sa cheltuim banii pe sisteme de aparare cu adevarat eficiente si utile", a declarat Boucheron.