Presedintele Adunarii Parlamentare NATO, Karl A. Lamers, a vorbit la debutul adunarii de la Bucuresti despre problemele intalnite de catre alianta euro-atlantica in zona balcanica. "Sunt probleme in Kosovo. Am vazut in ultimele saptamani noi acte de violenta. Trebuie sa ne mai gandim la politica noastra de a ne retrage din ce in ce mai mult din acea zona. Poate trebuie sa pastram trupele KFOR acolo mai mult timp pentru a contribui la stabilitatea regiunii", a declarat Lamers.

"Am fost recent in Belgrad si am vazut ca s-au facut progrese mari in zona Balcanilor in ultimii ani, dar am vazut si cateva probleme la granita cu Kosovo. Eu cred că este in interesul nostru sa construim o adevărată societate multietnică, sa consolidam regulile statului de drept, sa combatem corupţia şi sa consolidam economia.

Sunt probleme in Kosovo. Am vazut in ultimele saptamani noi acte de violenta. Trebuie sa ne mai gandim la planurile noastre de a ne retrage din ce in ce mai mult din acea zona. Poate trebuie sa pastram trupele KFOR acolo mai mult timp pentru a contribui la stabilitatea regiunii. Trebuie sa vedem ce avem de facut poentru a pastra stabilitatea in Kosvo", a declarat Karl Lamers.