Premierul Emil Boc s-a declarat profund nemultumit de modul in care decurg lucrarile la autostrada Arad-Timisoara si a amenintat cu penalitati, in timp ce ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a avertizat ca "cine vrea sa munceasca in Romania e binevenit, cine nu, nu", in conditiile in care suntem una dintre putinele tari care investesc in infrastructura si e "coada la usa noastra cand vorbim de noul exercitiu financiar".

Emil Boc a vizitat vineri dimineata santierul Autostrazii Arad-Timisoara (constructor FCC Construccion/Astaldi) si i-a intrebat pe reprezentantii companiei care este ultimul termen pentru finalizarea lucrarii.

"15 decembrie 2011", au raspuns acestia, la care primul ministru a replicat: "E foarte tarziu raportat la termenul de iunie pe care il aveati de facut. Nu e un tronson greu care necesita lucrari de arta inginereasca".

"Sunt profund nemultumit de faptul ca nu se respecta termenele si angajamentele contractuale in Romania. O sa discut cu ministerul de penalitati", a continuat seful Executivului.

Reprezentantii constructorului au invocat probleme legate de santiere arheologice si de vreme, dar Emil Boc a precizat ca "acest tronson este unul usor, de ses, care nu ridica probleme deosebite, nu e zona de munte. Vremea a fost, de asemenea, foarte buna si nu a existat niciun motiv de intarziere".

"Am sa cer aplicarea prevederilor contractuale si legale", a mai spus Boc, care a intrebat-o pe Anca Boagiu daca exista probleme legate de intarzieri in finantare.

"Din decembrie nu poate fi invocata nicio problema legata de bani de niciun constructor", a raspuns aceasta, adaugand: "Cine vrea sa munceasca in Romania e binevenit, cine nu, nu".

Ministrul Transporturilor a sustinut ca Romania este unul dintre putinele state care mai investesc in infrastructura in aceasta perioada si a lasat sa se inteleaga ca cine nu respecta contractele ar putea sa ramana fara ele.

"Este, daca vreti, coada la usa noastra cand vorbim de noul exercitiu financiar" in ceea ce priveste ofertele, a mentionat Anca Boagiu.