Decesul lui Steve Jobs a devenit prilej de inselatorii pe Facebook. Mai multe postari aparute joi dimineata pe site-ul de socializare au anuntat ca Apple ofera gratis 50 de iPad-uri "in amintirea lui Steve", informeaza Yahoo!News.

Link-urile din anunturi duc catre pagini ce ofera gratis produse si premii si faciliteaza identificarea locului de unde sunt accesate. (vezi aici captura cu postarea)

Se estimeaza ca in jur de 20.000 de utilizatori Facebook au accesat link-urile, sustine Graham Cluely, consultant senior in cadrul Sophos Security. Postari asemanatoare au aparut si dupa moartea altor celebritati, precum Amy Winehouse.

"Escrocii au reactionat foarte repede la decesul lui Steve Jobs, dand dovada de abilitati de antreprenoriat in incercarea de a obtine bani de la utilizatorii Facebook", a declarat Graham Cluely pentru Yahoo!News. "Cu cat directioneaza mai mult trafic catre site-uri, incurajand oamenii sa devina clienti, sa participe la studii online sau competitii, cu atat castiga mai multi bani", a completat acesta.

"Fac asta in cazul unui dezastru natural, in cazul unui deces si cu orice alta ocazie care apare - vor profita de orice le poate aduce bani", a explicat pentru Yahoo!News Tony Neate, manager Get Safe Online. Acesta a adaugat ca postarile "vor pacali niste oameni si sunt sigur ca pe parcursul urmatoarelor zile vom vedea alte asemenea anunturi aparand", reamintindu-le utilizatorilor online ca "nimic nu este gratis in lumea asta" astfel incat trebuie sa fie atenti la incercarile unora de a profita de emotiile lor.

Steve Jobs, co-fondator si presedinte al consiliului de administratie al Apple a murit miercuri la varsta de 56 ani. ​