Lee Wilkins, fost manager la Vodafone Romania, a fost retinut de procurori in dosarul in care se ancheteaza achizitionarea in leasing a unor masini, printre care un Porsche Cayenne, reclamate ulterior ca furate pentru incasarea despagubirilor de la firma de asigurare, potrivit unor surse judiciare. Lee Wilkins a fost audiat miercuri si retinut pentru 24 de ore pentru ca a pretins in fals ca este parte vatamata intr-un caz de furt, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Lee Wilkins este fost senior manager al Vodafone Romana. Pe pagina sa de Facebook, Wilkins scrie ca este parte a echipei PTR Romania.

Surse din cadrul Vodafone Romania au declarat pentru Romania libera ca Lee Wilkins nu mai este angajat al companiei din luna martie a acestui an, cand Willkins a plecat de la operatorul de telefonie mobila.

Alaturi de el au fost retinute pentru inselaciune si fals in declaratii alte cinci persoane. O alta persoana este cautata pentru aceleasi infractiuni, pentru aceasta urmand ca procurorii sa ceara arestarea in lipsa.

Pentru alte patru persoane - pretinsii hoti ai masinilor declarate furate - au fost emise ordonante de retinere pentru complicitate la inselaciune.

Cei zece retinuti vor fi prezentati joi dimineata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pentru 29 de zile, iar pentru persoana lipsa, procurorii vor cere arestarea pentru 30 de zile, de la momentul la care va fi gasita.

Totodata, procurorii fac cercetari cu privire la trei persoane, angajati ai firmei de asigurari Astra, presedintele Astra si doi angajati, au aratat sursele citate.

Doi directori ai Astra Asigurari - Radu Mustatea, directorul executiv, si Dacian Vinereanu (vicepresedinte), au fost audiati miercuri de catre politie pentru a se stabili daca este vreo implicare a societatii de asigurari in cazul fraudelor cu masini luate in leasing, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate acestui proces.

Contactat de HotNews.ro Radu Mustatea a confirmat audierile dar a subliniat ca Astra Asigurari este parte civila in acest dosar intrucat a fost prejudiciata prin plata unei despagubiri de 83.600 de euro pentru un Porsche Cayenne.

"Urmare a unu caz instrumentat de serviciul de furturi auto s-au identificat niste masini furate de catre un grup de infractori. Una dintre masini fiind asigurata la Astra, noi platind o despagubire ne-au solicitat informatii legate de cazul respectiv. Confirm ca eu si domnul Vinereanu am fost audiati in acest caz. Au mai fost intrebati dintre cei care au avut legatura cu dosarul. Astra este parte civila in acest dosar intrucat a fost prejudiciata. Am platit o despagubire care urmeaza a fi recuperata de la autorii identificati. Am platit 83.600 de euro. Este vorba de un Porsche Cayenne", a declarat pentru HotNews.ro Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

Potrivit Mediafax, la Serviciul Furturi Auto a mai dat declaratii si directorul Departamentului de daune al Astra, Razvan Ieremia.

Politistii au facut miercuri 14 perchezitii in Capitala si in mai multe judete din tara, la locuintele a 18 persoane suspectate ca luau masini in leasing, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu si le declarau furate pentru a incasa asigurarile.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru Mediafax ca perchezitiile au loc in Bucuresti si judetele Prahova, Dambovita si Teleorman, fiind vizata o grupare infractionala care a inselat societati de asigurari.

Sarca a precizat ca prejudiciul estimat in acest caz se ridica la sute de mii de euro.

In acest caz sunt suspectate 18 persoane, pe numele lor fiind emise mandate de aducere.