Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a criticat marti, in cadrul audierilor de la Comisia de Invatamant din Camera Deputatilor, luarile de cuvant ale unor deputati din opozitie care ar fi uzat de "inexactitudini", transmite Mediafax. In replica, deputatul Cristian Dumitrescu (PSD) i-a spus sa urmareasca emisiunile de televiziune, pentru ca tocmai a creat o stire.

Precizam ca in Dictionarul explicativ al limbii romane apare cuvantul "exactitudine", insa nu si "inexactitudine". Ministrul Educatiei a fost audiat marti, 4 octombrie, in Comisia de invatamant a Camerei pe marginea examenului de bacalaureat. Funeriu a declarat ca isi asuma responsabilitatea pentru modul in care a fost organizat bacalaureatul, sustinand ca viitorul examen se va desfasura in aceleasi conditii de "corectitudine" si "exigenta".

Ministrul a criticat luarile de cuvant ale antevorbitorilor deputati din opozitie, care ar fi uzat de "inexactitudini" la adresa ministerului si la adresa sa pe tema examenului de bacalaureat. Imediat dupa ce a pronuntat acest cuvant, presedintele comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, i-a atras atentia ministrului si i-a spus sa se uite la emisiunile de televiziune, pentru ca tocmai a creat o stire.

In cadrul audierilor, Daniel Funeriu a declarat ca Ministerul Educatiei a organizat un examen national de bacalaureat corect, fiind "o oglinda a ceea ce sistemul de invatamant produce astazi". Ministrul a precizat ca, in mandatul sau, bacalaureatul se va desfasura in aceleasi conditii de corectitudine si ca exigenta va fi aceeasi ca in acest an, potrivit Agerpres.

Funeriu a reiterat ca masurile fundamentale care au fost luate in cazul viitoarelor examene de bacalaureat sunt legate de reducerea absenteismului si evaluarea initiala a elevilor din clasele a XI-a si a XII-a. Ministrul Educatiei a adaugat ca au fost luate si masuri de insertie profesionala, in acest an oferta pentru inscrierile la scolile postliceale crescand cu 30%.

Ministrul a precizat ca se delimiteaza de cei care cred ca universitatile ar putea fi transformate in centre de invatare remediala, facand referire la proiectul initiat de mai multi parlamentari PSD privind posibilitatea absolventilor de liceu fara Bacalaureat sa faca un an pregatitor la facultate. Printre initiatorii acestui proiect de lege se afla si deputatul PSD Cristian Dumitrescu, presedintele Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor si sotul Corinei Dumitrescu, rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir".

"Cu universitatile din Romania nu se glumeste", a adaugat ministrul Educatiei.