Pentru angajatii de la fabrica Nokia din Jucu vor exista plati compensatorii, spune la RFI presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, cu toate ca, la inceputul acestui an, sindicatele nu au negociat in contractul colectiv de munca si pachetele compensatorii in cazul disponibilizarilor colective. Explicatia: "Am zis ca nu e cazul sa se puna problema platilor compensatorii", spune sindicalistul.

Nimic nu se schimba, angajatii vor primi aceste plati, spune la RFI Valentin Ilcas, liderul Nokia Metal. "Noi am inceput sa discutam de aceste plati compensatorii" in cadrul discutiilor care au inceput luni cu conducerea fabricii de la Jucu. "Nu era nici o problema... Deci noi, cand am negociat contractul, tocmai in ideea asta, am zis ca nu e cazul sa se puna [problema], pentru ca compania are un program al ei cu privire la aceste situatii."

Ce contine acest program, din care "deja, o parte incepe sa prinda viata", potrivit sindicalistului? Programe de reconversie profesionala, sprijin pentru antreprenori, plus platile compensatorii, de care Valentin Ilcas este sigur, bazandu-se pe promisiunile CEO-ului companiei, Stephen Elop. Acestea vor fi stabilite prin negociere.