O actiune de protest a pensionarilor, care urma sa se desfasoare marti in Pitesti, a fost anulata din lipsa de participanti, transmite Agerpres, care noteaza ca, la ora anuntata pentru inceperea mitingului, un singur pensionar era prezent in Piata Vasile Milea. In zona fusesera dislocate importante forte de ordine.

"Daca avem atatia bogati in tarisoara noastra, cine sa protesteze? Noi am fi cerut sa nu se mai impoziteze pensiile, pentru ca intentia Guvernului este acum sa impoziteze si pensiile de 350 de lei, care sunt ajutoare sociale. (...). Dar nu vin oamenii, nu au timp", a declarat Constantin Ionescu, presedintele Asociatiei Pensionarilor Silvici din Romania, singurul prezent la ora stabilita in fata sediului Institutiei Prefectului Arges.

Ionescu a discutat cu cateva persoane in varsta pe care le-a intalnit in Piata Vasile Milea, dar niciuna nu stia despre protestul programat in fata intrarii in sediul Institutiei Prefectului Arges, intre orele 11,00 si 13,00.

Agerpres a precizat ca, pentru a se evita orice fel de incidente, autoritatile desfasurasera in zona importante forte de ordine, intre care zeci de jandarmi, politisti si politisti comunitari, o autospeciala a pompierilor si o ambulanta.