Adrian Nastase a declarat luni ca decizia in dosarul "Trofeul Calitatii" se va pronunta in perioada premergatoare campaniei electorale pentru alegerile din 2012, "prin lunile ianuarie - februarie", din cauza presiunilor foarte mari asupra instantelor, determinate de "strategia lui Basescu, a PDL-ului".

"Exista o presiune foarte mare asupra instantei, determinata de strategia lui Basescu, a PDL-ului, pentru perioada de pre-campanie. Se pare ca s-a hotarat acolo sus ca 'se va face dreptate' prin lunile ianuarie-februarie, cu ghilimele de rigoare", a afirmat Adrian Nastase, citat de Agerpres.

Declaratiile au fost facute la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca dosarul 'Trofeul Calitatii'.

El a acuzat faptul ca se incearca sa se restranga numarul martorilor si termene din ce in ce mai scurte, chiar mai des de unul pe saptamana, in timp ce majoritatea proceselor au termene in 2012.

"In mod evident DNA-ul a fost interesat la inceput sa puna cat mai multi martori - 974. Acum lucrul acesta ii deranjeaza pentru ca, in mod evident, trebuie audiati toti, asa ca incearca sa scape mai repede de o parte din martori", a adaugat Nastase.

El a precizat ca a propus in aparare o suta de martori, adica 10% din cati a propus DNA-ul, din care i s-au admis numai cinci martori.

ICCJ judeca luni in dosarul 'Trofeul Calitatii' in care Adrian Nastase este acuzat alaturi de fostul sef al Inspectorului de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu si de alte persoane ca ar fi organizat o serie de simpozioane in vederea strangerii de fonduri pentru campania electorala din 2004.