Grupul de conducere si coordonare a masurilor de securitate pentru sesiunea anuala a Adunarii Parlamentare NATO 2011 (AP NATO 2011) a stabilit masurile de securitate care vor fi aplicate in perioada desfasurarii acestui eveniment, printre care si suspendarea vizitelor turistice la Palatul Parlamentului. Evenimentul are loc in perioada 7-10 octombrie la Bucuresti, urmand sa beneficieze de masuri de securitate de nivelul adunarilor parlamentare, in acest scop asigurandu-se masuri specifice in zona Aeroportului International 'Henri Coanda', pe traseele de deplasare, pentru spatiile de cazare a participantilor si in zonele de desfasurare a activitatilor oficiale.

"Traficul rutier si circulatia pietonala in Bucuresti se vor desfasura fara restrictii in aceasta perioada. Au fost excluse unele dintre masurile de securitate adoptate in perioada Summitului NATO din 2008, precum: culoarul unic de deplasare a delegatiilor oficiale, restrictiile de circulatie pietonala in jurul Palatului Parlamentului sau in alte zone, filtrele la metrou sau pe unele strazi ale Capitalei", se arata in comunicatul remis de Grupul Media pentru Stiri de Securitate al Adunarii Parlamentare NATO 2011.

De asemenea, s-a stabilit mentinerea nivelului de alerta terorista, astfel incat acesta va ramane la nivelul "PRECAUT" si in intervalul 7-10 octombrie 2011.

In perioada desfasurarii evenimentului, in Palatul Parlamentului vor avea acces doar persoanele cu ecusoane special tiparite pentru aceasta manifestare iar vizitele turistice vor fi suspendate in zilele in care va avea loc manifestarea.

Grupul de conducere si coordonare a masurilor de securitate pentru Sesiunea anuala a AP NATO 2011 este format din reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Serviciului Roman de Informatii, ai Serviciului de Informatii Externe, ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale si este coordonat de reprezentanti ai Serviciului de Protectie si Paza.

Acest grup asigura permanent evaluarea riscurilor in contextul de securitate determinat de pregatirea si desfasurarea Adunarii Parlamentare anuale a NATO, verificarea si planificarea capacitatilor operative si de actiune a fortelor implicate in activitatea de securitate, conducerea unitara a dispozitivelor de securitate si implementarea masurilor din conceptia strategica de securitate a Adunarii Parlamentare NATO.