Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru HotNews.ro ca, prin propunerea legislativa depusa marti la Parlament, Ecaterina Andronescu "arata modul in care a condus ministerul: in functie de interesele fabricilor de diplome care aduceau bani partidului". Ministrul a avertizat ca "in acest an universitar ceea ce s-a intamplat la bacalaureat se va intampla si in universitati".

Daniel FuneriuFoto: Hotnews

Declaratiile ministrului Educatiei, Daniel Funeriu:

  • Prin aceasta initiativa, Andronescu arata astazi modul in care a condus ministerul: in functie de interesele fabricilor de diplome care aduceau bani partidului.
  • Aceste interese ilegitime, care au stat la baza tergiversarii de catre Andronescu si PSD a Legii Educatiei Nationale, nu mai sunt aparate de minister de cand il conduc.
  • Vedem acum de ce s-au opus cu disperare noii legi. Sprijinitorii acestor practici revoltatoare au plecat din minister odata cu Andronescu-PSD care au format o cardasie a mediocritatii cu rudele rectorilor din Parlament, care aduce atingere grava credibilitatii Parlamentului.
  • Aceasta initiativa denota inconstienta, atinge grav credibilitatea Romaniei pe care am recladit-o prin Legea Educatiei Nationale, inclusiv prin clasificarea universitatilor de catre un organism international.
  • Singurul avantaj al acestei initiative Andronescu-PSD este ca pune clar oglinda: cei care vor performanta, cinste, corectitudine si normalitate sunt de partea noastra si a legii educatiei nationale.
  • Cei care vor minciuna, mediocritate, bani, diplome false si distorsionarea valorilor sunt de partea Andronescu-PSD.
  • In acest an universitar ceea ce s-a intamplat la bacalaureat se va intampla si in universitati.
  • De aceea e important ca oamenii de calitate sa iasa in fata, inclusiv in universitatile conduse de fosti ministri care ne arata astazi pe cine au servit.
  • Eu si ministerul suntem partenerii oamenilor de valoare.

Amintim ca social-democratii Ecaterina Andronescu, vicepresedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Cristian Dumitrescu - presedintele Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor si Titus Corlatean, senator PSD, au depus marti, 27 septembrie, la Camera Deputatilor un proiect de lege prin care absolventii care nu au luat Bac-ul ar putea sa se inscrie la facultate si sa urmeze un an pregatitor.

Unul dintre initiatorii proiectului de amendare a Legii Educatiei Nationale este Cristian Dumitrescu - presedintele Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor, care este sotul Corinei Dumitrescu - rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir".

Citeste si: