Premierul Emil Boc a declarat vineri ca inainte de anul 2000 a fost plecat de multe ori cu burse in strainatate, in calitate de cadru didactic, dar niciodata nu a avut in gand sa ramana in afara granitelor, relateaza Agerpres. Seful Executivului a facut aceste declaratii in timpul deschiderii lucrarilor Forumului Romanilor de Pretutindeni, desfasurat la Palatul Parlamentului.

Emil BocFoto: Hotnews

Boc a spus ca a urmat burse in calitate de lector universitar in tari din Europa si in SUA, insa indiferent de tentatiile pe care le-a gasit in diverse locuri ale lumii nu a simtit niciodata "imboldul de a ramane acolo".

Premierul a afirmat ca "aveam in minte sa invat cat mai multe, sa culeg cat mai multe informatii si sa ma intorc acasa ca sa pot face ce e mai bun. Dupa un interval de timp, oricate conditii gaseam, simteam nevoia sa ma intorc, pentru ca nu se compenseaza cu nimic faptul de a fi acasa printre ai tai, a simti romaneste".

Intrebat ce ar recomanda tinerilor care pleaca in strainatate, Boc a spus: "Traim intr-o lume globala, fiecare decide viitorul si viata cum apreciaza de cuviinta".

Emil Boc a spus in fata participantilor la Forumul Romanilor de Pretutindeni ca autoritatile statului "s-au batut" ca Romania sa fie parte a Uniunii Europene si acest lucru s-a intamplat: "Vorbim de Uniunea Europeana in care, vedeti, distantele sunt foarte mici si o ora faci cu avionul pana la Cluj, dar o ora poti sa faci si pana in Viena. Depinde de fiecare cum poate sa-si gaseasca viitorul cel mai bine. Cred insa ca nicaieri, oriunde te-ai afla, nu te poti simti ca acasa".