"Din punctul meu de vedere nu este o noutate. Am avut frecvent discutii cu Guvernul dupa ce s-a prefigurat ca fiind sigura perioada de criza. Am avertizat ca multinationalele vor incepe sa isi reduca activitatea in Romania“, a declarat presedintele Traian Basescu inainte de plecarea la summitul Pactului pentru Europa de Est, de la Varsovia.

"Am cerut sa vizeze crearea de locuri de munca in deciziile pe care urmeaza sa le ia. De asemenea, va pot spune ca am avertizat asupra acestui risc ca multinationalele sa inceapa sa-si reduca activitatea pe teritoriul Romaniei si iata ca incepe sa se intample. Este un fenomen la care trebuie sa ne asteptam si el nu poate fi compensat decat prin crearea de locuri de munca, in baza deciziilor Guvernului Romaniei", a mai spus Basescu.

Presedintele a lasat sa se inteleaga ca plecarea investitorilor finlandezi ar putea fi urmata si de alte companii. "Daca Guvernul nu ia masuri pentru reducerea birocratiei va trebui sa isi asume in mod explicit acest lucru. Si sa raspunda nu pentru ceea ce au facut ci pentru ceea ce nu au facut. Daca ii vom tine mult cu birocratia noastra (pe investitori-n.red.) o sa-i pierdem si pe aceia", a mai explicat Basescu.

"Este riscul pe care Guvernul, daca nu actioneaza, si-l asuma deliberat. Vai de politicienii care se vor lasa jucati de birocrati, este mesajul meu pentru ei", a adaugat seful statului.