Un baiat de 12 ani a fost internat in stare foarte grava la Spitalul Judetean de Urgenta din Vaslui, dupa ce a fost atacat duminica seara de 4 caini. Baiatul a ajuns la spital cu 30 de plagi grave, el fiind operat de urgenta. Cainii agresivi sunt tinuti in curtea unei fabrici de paine de pe strada Delea din oras, pe post de paznici, scrie cotidianul local VremeaNoua.

Potrivit sursei citate, Madalin Marian Butnariu, un baiat de 12 ani, se juca duminica seara in jurul orei 19:00 impreuna cu alti copii pe strada Delea, langa o fabrica de paine, in apropierea zonei in care locuieste. La un moment dat, ei au fost atacati de cei 4 caini, iar Madalin Marian Butnariu a fost tarat de animale in curtea fabricii. El a fost salvat de un barbat care locuieste in zona, care a auzit tipetele copiilor.

"Curajul cu care a intrat vecinul meu intre cei patru caini a fost o minune dumnezeiasca, daca nu era el astazi nu-mi mai puteam vedea baiatul", spune Tatiana Butnariu, mama copilului.

"Am cazut si nu mi-am dat seama cand au tabarat cei patru caini pe mine, m-au tarat pana in curtea fabricii, desi tipam si eu si prietenii mei nu s-a bagat nimeni pana nu a venit vecinul meu" a povestit Madalin.

Augustin Ilies, medic la sectia de Chirurgie infantila a Spitalului Judetean de Urgenta din Vaslui, care il ingrijeste pe baiatul de 12 ani, a declarat ca "In viata mea nu am vazut asa ceva. Copilul a fost adus intr-o stare groaznica, pe toata suprafata corpului prezinta treizeci de plagi, este plin de vanatai si leziuni care indica modul salbatic in care a fost tarat de cele patru animale. A fost necesara o interventie chirurgicala destul de laborioasa, in acest moment urmeaza tratament antiinfectios si antirabic. Din nefericire, leziunile acestui copil nu se rezuma doar las -numitul soc postraumatic. Cu siguranta starea copilului impune si tratament psihologic".

Fabrica de paine in curtea careia a avut loc incidentul nu are angajat niciun paznic, "sarcina" fiind lasata in seama celor 4 caini.