Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis, in sedinta de luni, retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani aflati in Kosovo, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie a acestui an, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.Cei 178 de politisti si jandarmi romani au fost trimisi in Kosovo sub mandat ONU.

  • CSAT a aprobat luni si conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale. In acest context, Guvernul Romaniei va adopta legislatia necesara pentru transferul de responsabilitati in domeniile ordinii publice si circulatiei rutiere de la Politia Nationala catre Politia Locala pentru a creste astfel eficienta actiunilor de pe teren.
  • In cadrul sedintei, CSAT a aprobat si semnarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul S.U.A referitor la masurile de protectie a informatiilor militare secrete de stat incheiat la Washington la 21.06.1995.
  • De asemenea, membrii CSAT au avizat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa C.F.R. Marfa S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru privatizarea a peste 50% din actiunile companiei, cu obligatia respectarii de catre companie a nevoilor de transport in situatii de urgenta, precum si a celor care deriva din angajamentele Romaniei in cadrul NATO si in cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii.
  • Tot in cursul sedintei de luni, CSAT a abrogat hotararea Consiliului din data 21.01.2010, privind reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
  • In cadrul aceleiasi sedinte, membrii Consiliului au luat in dezbatere si au avizat proiectul de ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
  • Totodata, CSAT a avut pe ordinea de zi raportul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale in perioada iunie - august 2011.
  • Membrii Consiliului au fost informati cu privire la activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a fenomenului infractional la nivelul porturilor maritime, in perioada martie - august 2011.

La sedinta CSAT de luni au participat, alaturi de seful statului, premierul Emil Boc, ministrul de Interne Traian Igas, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ministrul Economiei, Ion Ariton; ministrul Justitiei, Catalin Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, seful Statului Major General, general-maior Stefan Danila, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor si purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan. La sedinta au mai participat, in calitate de invitati, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, si secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Ioan Dascalu.