Birourile permanente reunite au aprobat, luni, organizarea şedinţei solemne dedicate Regelui Mihai pe 25 octombrie, urmând ca liderii grupurilor parlamentare să stabilească săptămâna viitoare invitaţii la acest eveniment, printre care s-ar putea afla si presedintele Traian Basescu, anunta Mediafax. "Birourile permanente au aprobat de principiu programul pentru ziua de 25 octombrie privind şedinţa Senatului şi a Camerei Deputaţilor pentru a celebra cei 90 de ani de viaţă ai Majestăţii Sale Regele Mihai I al României", a precizat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru.

"În principiu, s-a stabilit că este într-o zi de marţi, la ora 10.00, ca invitaţi să fie familia regală, personalităţi ale vieţii academice, artistice, culturale şi culte, corpul diplomatic şi alţi invitaţi. Având în vedere că este o şedinţă solemnă, liderii grupurilor parlamentare se vor întâlni în cursul săptămânii viitoare pentru a stabili o listă integrală a acestor invitaţi", a menţionat Chelaru, care s-a declarat convins că lista de invitaţi îl va include şi pe şeful statului.

Săptămâna trecută, plenul Parlamentului a aprobat solicitarea grupurilor parlamerntare ale PNL privind organizarea pe 25 octombrie a unei şedinţe solemne dedicate Regelui Mihai.

Seful statului a anuntat deja ca nu va participa la eveniment.