O fetita care suferea de depresie a murit prin auto-infometare la spital in cursul zilei de vineri, cand cantarea sub 20 de kilograme. O poveste cu final tragic pentru un suflet de copil parasit de toti cei care ar fi trebuit sa o sustina, scrie cotidianul Arad Online.

Totul a inceput cu multe luni in urma cand fetita de 11 ani, a fost lasata n grija bunicilor ei de catre mama sa, care a plecat in Spania.

A refuzat sa manance

Conform unor surse citate de Arad Online, fetita locuia intr-un sat din judetul Timis impreuna cu bunica ei. In urma cu doi ani mama ei a plecat la munca in Spania. Bunica a fost nevoita anul trecut sa o transporte la scoala cu un carucior pentru ca fetita se autoinfometa de dorul mamei.

In septembrie 2010, bunica a internat-o la un spital din Timisoara. Lidia Maradici, voluntar al unei fundatii care se ocupa de fetita in ultimele luni a declarat: "Din cauza lipsei de afectiune a refuzat sa manance si a ajuns sa cantareasca sub 20 de kilograme".

Voluntarii au afirmat ca dupa ce fata a fost internata la Arad mama a revenit in tara si a vizitat-o aproximativ o luna, timp in care starea copilului s-a imbunatatit, dar cand mama a plecat din nou fetita a refuzat sa comunice cu cei din jur.

Hranita cu un tub

Medicii au spus ca fetita era alimentata de cateva luni printr-un tub introdus in stomac si prin vene. Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, dr. Teodora Olariu, a declarat ca fetita a fost transferata de la Spitalul de Pediatrie din Timisoara in luna februarie 2011. "A fost un copil abandonat, bolnav psihic, fiind parasit de mama, care a plecat in Spania. De atunci a refuzat sa se mai alimenteze, fata devenind anorexica, astfel ca au fost atinse organe vitale, precum plamanii, traind practic doar cu suport ventilator. Au fost depuse eforturi foarte mari pentru a o mentine in viata in ultima vreme¬, a declarat Olariu.

Suport psihologic

Managerul spitalului din Arad, dr.Bogdan Totolici, a spus ca pe timpul internarii fata a beneficiat de suport si din partea specialistilor. Conform acestuia, "refuzul fetei de a se hrani a fost o forma de protest, sperand sa se intoarca mama ei", iar "pe chipul ei se vedea foarte bine suferinta psihica". "Am luat legatura cu psihologi si psihiatri care sa o ajute sa treaca peste acest prag. Problema se pune doar din punct de vedere psihic, pentru ca din punct de vedere medical nu se putea face nimic mai mult la niciun alt spital pentru salvarea acestui copil. Este un caz socant, de o gravitate deosebita, care ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru fetele care se infomenteaza, unele pentru a fi slabe", a declarat Totolici.

O hemoragie masiva

Medicii au afirmat ca fetita a suferit o prima hemoragie pulmonara saptamana trecuta, dar a fost resuscitata, insa vineri dimineata a suferit din nou o a doua hemoragie, mult mai puternica. A murit in ciuda eforturilor depuse de medicii pentru a o salva. Fetita avea 11 ani si o greutate sub 20 de kilograme in momentul decesului.

Politia s-a autosesizat

"Momentan vom astepta rezultatul necropsiei. Conform procedurilor in vigoare cercetarile vor continua pentru a afla cu exactitate imprejurarile in care s-a produs decesul victimei", a declarat Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al IPJ Arad.