JudecatoriiTribunalului Bucuresti au respins joi ca inadmisibila cererea fostului director Gelsor Nicolae Popa de rejudecare a dosarului prabusirii Fondului National de Investitii, transmite Agerpres. Decizia nu este definitiva, iar Popa poate face recurs.

Nicolae PopaFoto: Reuters

Nicolae Popa a fost condamnat in acest dosar la 15 ani de inchisoare.

In mai, fostul director Gelsor a depus la Tribunalul Bucuresti doua cereri de revizuire a sentintelor primite in dosarele prabusirii Fondului National de Investitii (FNI) si Fondului National de Acumulare (FNA).

Popa a fost adus in Romania pe 22 aprilie 2011, el fiind transportat de la Jakarta (Indonezia) cu o aeronava privata ce a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Fostul director Gelsor a fost arestat pe 2 decembrie 2009 de autoritatile indoneziene.

In 2007, el a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii Fondului National de Investitii, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizie ce a ramas definitiva in 2009 prin sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De asemenea, el a primit 12 ani de inchisoare in dosarul FNA.

Popa s-a sustras executarii pedepsei, fugind din tara inca din anul 2000. El a fost dat in urmarire prin Interpol in 2002, in baza mandatului international de arestare emis de Romania.