Europarlamentarul Monica Macovei a declarat intr-un interviu pentru Parlamentor.ro ca Rezolutia anticoruptie pe care a initiat-o si care a fost votata in PE "indica sustinerea politica a Parlamentului European, a partidelor politice, pentru masuri anticoruptie la nivelul UE". Macovei a explicat care sunt prioritatile trecute in rezolutie si ce efecte va avea aceasta la nivelul UE si la nivelul Romaniei. Monica Macovei a mai spus si ca au existat europarlamentari romani din grupul liberal si din grupul socialist care au incercat "sa amane, sa franeze, sa puna diverse piedici dezbaterii acestei chestiuni si a rezolutiei in plenul din septembrie".

Rep: Ati trecut prin Parlamentul European rezolutia anticoruptie. Ce asteptari aveti de la aceasta rezolutie si ce rezolva ea in aceasta lupta anticoruptie care, dupa cum spuneati, produce daune anuale de 120 de miliarde de euro la nivelul UE?

Monica Macovei: Rezolutia indica sustinerea politica a Parlamentului European, a partidelor politice, pentru masuri anticoruptie la nivelul Uniunii Europene. Sa nu va imaginati ca aceasta sustinere a venit asa, dintr-o data, si toata lumea a zis: "hai, ce frumos, sa votam masuri anticoruptie la nivelul UE!".