Presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu (PSD) este acuzat de ANI ca a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese. Potrivit ANI Gheorghe Bunea Stancu in calitate de sef de Consiliu Judetean ar fi semnat cinci contracte finantate din bani publici in valoare de peste 638 000 euro cu o companie la care detine actiuni. ANI a dispus sesizarea organelor de cercetare si a initiat demersurile pentru anularea celor cinci contracte.

Potrivit ANI, presedintele CJ Braila a semnat cele cinci contracte cu S.C. CONCIVIA S.A. La aceasta companie actionar majoritar este S.C. BURSAGRIROM S.A, iar la aceasta din urma actionar majoritar este chiar Gheorghe Bunea Stancu.

  • “Domnul Stancu GHEORGHE BUNEA, in calitate de Președinte al Consiliului Județean Braila, a semnat un numar de 5 contracte, in valoare totala de 2.731.038,86 lei (fara TVA) – aproximativ 638.212 Euro (fara TVA), incheiate de catre Consiliul Județean Braila cu S.C. CONCIVIA S.A. (societate in cadrul careia S.C. BURSAGRIROM S.A. este acționar majoritar, iar domnul Stancu GHEORGHE BUNEA deține calitatea de acționar majoritar in cadrul S.C. BURSAGRIROM S.A.), incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice şi in mediul de afaceri, prevenirea şi sanctionarea coruptiei.”, se arata in comunicatul ANI.

Potrivit aceleiasi surse, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarşire de catre presedintele CJ Braila, a infracțiunii de conflict de interese și a altor fapte de natura penala. Totodata ANI a demarat procedurile de anulare a celor cinci contracte.