Doua eleve in varsta de opt ani din localitatea buzoiana Cernatesti au fost ranite, marti, in timp ce se aflau in curtea scolii generale, dupa ce s-ar fi urcat pe o stiva de lemne care s-a prabusit peste ele, transmite Mediafax. Politia a deschis in acest caz un dosar penal pentru vatamare din culpa.

Una dintre cele doua eleve este in coma indusa si a fost transferata cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Asistentul sef al Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzau, Luminita Turcu, a declarat ca fetita are traumatism cranio-cerebral si traumatism toraco-abdominal.

Cealalta fetita ranita in curtea scolii are un traumatism deschis la un picior, starea ei fiind stabila. Ea a ramas internata in sectia de Chirurgie Infantila a Spitalului Judetean Buzau.

Inspectorul scolar general adjunct Mariana Davidescu a declarat ca la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau s-a decis constituirea unei comisii speciale formate din trei inspectori, care urmeaza sa stabileasca cine este responsabil pentru producerea incidentului.

De asemenea, politistii au mers la scoala din Cernatesti. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Buzau, comisar Florina Crucianu, cele doua eleve accidentate ar fi trebuit sa se afle la ora de Educatie fizica in momentul in care stiva cu lemne s-a rasturnat peste ele in timp ce se jucau, insa profesorul nu era prezent.

Crucianu a spus pentru Agerpres ca "in cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, urmand ca incadrarea sa se schimbe in functie de concluziile raportului medico-legal".

Potrivit localnicilor, incidentul nu ar fi singular. In urma cu aproape o saptamana, un elev a fost pe punctul de a fi ranit dupa ce aceeasi stiva de lemne s-ar fi urnit din loc.