Presedintele PDL, Emil Boc, a solicitat o investigatie interna a situatiei de la filiala Timis, concluziile urmand sa fie publicate, se arata intr-un comunicat al partidului legat de cazul sefului ITM Timis, democrat-liberalii afirmandu-si increderea intr-o atitudine corecta a justitiei.

"Consideram ca modul in care actioneaza astazi justitia, fara sa tina cont de apartenenta politica a persoanelor pe care le cerceteaza, reprezinta o cucerire importanta a statului nostru de drept. Reamintim tuturor cetatenilor romani ca aceasta atitudine corecta a justitiei nu era de imaginat in timpul regimului Nastase si, cu atat mai putin, ar putea fi de imaginat intr-un regim care ar avea la conducere tandemul Ponta-Antonescu", se arata in comunicatul PDL, citat de Mediafax.

Sursa mentioneaza ca presedintele PDL a solicitat structurilor interne abilitate o investigatie a situatiei de la filiala Timis.

"Presedintele Partidului Democrat Liberal a solicitat structurilor interne abilitate o investigatie a situatiei de la PDL Timis, pentru a clarifica aspectele legate de finantarea activitatii politice a organizatiei si pentru a nu lasa loc speculatiilor si interpretarilor tendentioase care, nu ne indoim, vor umple ecranele televiziunilor de propaganda ale adversarilor nostri politici. Concluziile acestei investigatii vor fi prezentate public", se arata in comunicat.

PDL isi exprima increderea in actul de justitie, in profesionalismul procurorilor si al magistratilor si considera ca nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. "Am militat continuu pentru independenta justitiei in Romania si, consecventi atitudinii noastre anterioare in toate cazurile similare, nu comentam deciziile procurorilor si magistratilor, evitand astfel discutiile politice pe marginea unor chestiuni de drept", se mai precizeaza in comunicat.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost perchezitionat, miercuri, iar directorul institutiei, Cornelia Corescu, a fost ridicat de anchetatori din institutie si dus la audieri la DNA Timisoara.

Miercuri seara, Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie din Timisoara.

Cornelia Corescu, retinuta pentru trafic de influenta, este acuzata de DNA ca a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme indicand ca banii sa fie donati pentru organizatia judeteana a Partidului Democrat Liberal.

PDL Timis va pune la dispozitia procurorilor anticoruptie care ancheteaza cazul sefului ITM Timis, Cornelia Corescu, retinut pentru fapte de coruptie, toate informatiile care ii vor fi solicitate.