Presedintele Traian Basescu a declarat ca, in pofida problemelor economice din Europa, nu are nicio indoiala ca Romania va face parte din zona euro, intr-un interviu acordat marti agentiei Associated Press dupa intrevederea avuta cu presedintele SUA, Barack Obama.

In interviul oferit, presedintele roman a vorbit si despre importanta relatiilor apropiate dintre Washington si Bucuresti in problema securitatii. Intalnirea cu liderul de la Casa Alba a avut loc chiar in ziua semnarii acordului prin care in Romania va fi instalat un segment important din sistemul de aparare american antiracheta, conform AP, citata de Agerpres.

Presedintele Traian Basescu a respins ideea ca aceasta colaborare apropiata dintre Bucuresti si Washington ar fi provocat tensiuni cu partenerii europeni. Intrebat despre controversele aparute in cadrul Consiliului Europei cu privire la informatia ca Romania ar fi permis CIA sa intretina o inchisoare secreta pe teritoriul sau, loc unde ar fi fost interogati si posibil torturati suspecti de terorism, presedintele Basescu a declarat fara echivoc: 'Nu avem informatii despre acest subiect'.