479 de persoane vor depune, luni, 12 septembrie, juramantul de credinta fata de Romania, pentru dobandirea cetateniei romane, anunta Autoritatea Nationala pentru Cetatenie (ANC) intr-un comunicat.

ANC precizeaza ca luni, pentru acest eveniment, vor fi consacrate trei ceremonii succesive, incepand cu orele 08.30, 11.30, respectiv 14.30.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania, moment in care se inmaneaza si certificatul de cetatenie romana.

Ulterior dobandirii certificatului de cetatenie, persoana se prezinta la misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate sau la oficiile de stare civila din Romania in vederea transcrierii documentelor de identitate si obtinerii certificatului de nastere, proces care dureaza cateva luni. Competenta pentru eliberarea acestor documente apartine in exclusivitate Ministerului Administratiei si Internelor.

Dupa ce intra in posesia tuturor documentelor de identitate eliberate de autoritatile romane, persoana poate depune cerere pentru obtinerea pasaportului.

Certificatul de cetatenie atesta doar calitatea de cetatean roman, fara a-i conferi solicitantului dreptul la un pasaport sau la o calatorie libera, precizeaza Autoritatea Nationala pentru Cetatenie.