Daca Romania va adera la Spatiul Schengen in etape, acest lucru ar reprezenta "un mare castig" si "un succes deosebit", a declarat intr-un interviu la RFI consilierul prezidential pentru Afaceri Europene, Leonard Orban. El a precizat ca negocierile cele mai intense au loc in prezent cu tarile reticente fata de aderarea Romaniei la Schengen: Olanda, Franta, Germania si Finlanda.

Leonard OrbanFoto: Hotnews

In opinia lui Leonard Orban, o eventuala aderare a Romaniei la Schengen in etape, mai intai cu frontierele aeriene ar fi "categoric un castig, un mare castig, tinand cont de contextul extrem de nefavorabil in care ne aflam!".

"Am vazut recent un articol dintr-un ziar din SUA, care spunea ca daca acest proces ar fi avut loc cu vreo doi-trei ani in urma, probabil ar fi fost o formalitate. Acum lucrurile sunt total diferite. Impartasesc aceasta opinie. Sigur, faptul ca nu se ridica controalele la frontierele terestre este un dezavantaj, dar trebuie sa obtinem maximum in conditiile date. Daca se va reusi acest lucru, va fi un succes deosebit", a spus Leonard Orban.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.