Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Italia ca in data de marti, 6 septembrie, pe teritoriul acestui stat va avea loc o greva generala a confederatiei sindicale CGIL impotriva masurilor de austeritate.

Intr-un comunicat remis luni HotNews.ro, MAE precizeaza ca miscarea de protest va afecta transportul aerian, urban, naval si feroviar. De asemenea, la protest vor participa si lucratorii din sanatate, posta, educatie si administratia publica.

Astfel:

  • Angajatii din transportul aerian nu vor lucra in intervalul orar 10 - 18;
  • Angajatii din transportul naval si feroviar nu vor lucra intre orele 9 - 17 (sunt prevazute intarzieri de 8 ore fata de programul normal);
  • Transportul urban va fi afectat dupa cum urmeaza: Roma si Napoli de la 9 la 17; Milano de la 18; Torino de la 9 la 12 si de la 15 la 18; Bologna de la 19:30; Palermo de la 8:30 la 17:30.

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute pe parcursul deplasarii in Italia, MAE sfatuieste cetatenii romani sa se intereseze din timp asupra situatiei de pe plan local, evitand zonele unde au loc miscari de protest.