Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat luni pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ca "a vrut sa dovedeasca pe spinarea acestor 100.000 de copii ai Romaniei ca scoala este zero".

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Nu ne-ar mira ca la anul sa avem de-a face cu subiecte foarte usoare, ca sa arate ca reforma a dat roade", a spus el, comentand rezultatele de la Bacalaureat.

"Suntem partizanii unui invatamant serios, bacalaureat serios, evaluari exigente la orice nivel. Niciun fel de indoiala in aceasta privinta. Mesajul pentru tineri este acela ca trebuie sa invete, si nu sa incerce sa strecoare exigenta scazuta. Dar dincolo de aceasta, raman intrebari la care ministrul trebuie sa dea raspuns," a declarat liderul PNL, care a adaugat ca este cunoscut cazul elevei olimpice nationale care a picat bacalaureatul la matematica.

"Nu poti ca la capatul unui ciclu scolar in care elevii s-au invatat cu un anumit ritm sa schimbi regulile jocului ... Suntem convinsi ca aici e politica si e politica pe spinarea unor oameni care nu merita asta," a mai spus Antonescu.

"Daca au refuzat sa invete, daca erau atat de slabi, cum de au absolvit cele 12 clase? Daca acesta este rezultatul intr-adevar al muncii lor, ce putem spune despre cei care conduc acest sector, despre directorii liceelor? Nu cred ca este corect ca 100.000 de tineri din licee sa fie experiment pentru domnul Funeriu," a sustinut liderul liberal.

Promovabilitatea la Bacalaureat la nivel national este de 16,06% din numarul elevilor inscrisi la examen in sesiunea august-septembrie.