Masina urmarita de cei doi politisti care fost implicati sambata intr-un accident pe DN2, in urma caruia unul a murit, iar altul a fost grav ranit, nu transporta marfuri de contrabanda, transmite Mediafax, care noteaza ca Politia face cercetari pentru a stabili cine a dat informatii false in baza carora s-a declansat misiunea de urmarire.

Inspectorul de politie Bogdana Craciun, din cadrul IJP Suceava, a declarat ca misiunea de urmarire a politistilor suceveni a fost declansata in urma unui apel la 112. O persoana a sesizat ca intr-o masina inmatriculata in Iasi s-ar transporta tigari.

Apelul a fost inregistrat cu putin inainte de ora 12.00, iar accidentul s-a produs la ora 12.07. Politistii au reusit sa stabileasca cine este soferul autovehiculului despre care se presupunea ca transporta tigari de contrabanda, insa, in urma verificarilor, s-a stabilit ca acesta transporta legal marfuri ce urmau sa fie comercializate.

Craciun a spus ca politistii continua cercetarile pentru a stabili cine a sunat la 112 si a furnizat informatii false.

Un politist angajat al Politiei municipale Suceava a murit sambata dupa ce masina in care se afla a fost lovita de un alt autoturism. Politistul in varsta de 44 de ani si colegul sau, un agent de politie de la Biroul Politiei Rutiere al Politiei municipale Suceava, urmareau o masina despre care aveau informatii ca transporta tigari de contrabanda.

In localitatea Cumparatura, masina politiei, care circula cu semnalele luminoase si acustice in functiune, a acrosat un autoturism condus de o femeie ce incerca sa faca la stanga, fara sa acorde prioritate.

Soferita a declarat ca nu a vazut masina politiei si nu a auzit semnalele acustice.

In urma impactului violent, masina politistilor s-a rasturnat de cateva ori, oprindu-se intr-o masina ce circula regulamentar pe banda din dreapta.

Politistul in varsta de 44 de ani a murit la spital, din cauza ranilor grave suferite. Colegul sau, in varsta de 27 de ani, a fost ranit in urma accidentului si este internat la Terapie Intensiva, avand nevoie 80-90 de zile de ingrijiri medicale

Potrivit informatiilor oferite sambata de IPJ Suceava, politistii urmareau o masina inmatriculata in judetul Iasi, despre care aveau informatii ca transporta tigari de contrabanda.