Cateva zeci de cetateni sirieni organizeaza, vineri seara, un miting in Piata Unirii din Bucuresti. Ei s-au adunat in zona parcului din Piata Unirii si au mai multe steaguri ale tarii lor, dar si pancarte pe care scrie "Opriti genocidul din Siria!". Protestul este unul pasnic, iar traficul in zona nu este afectat.

O miscare de contestatare fara precedent a inceput in 15 martie in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat "Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011", care cerea manifestari pentru "o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale".

Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.

Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.

Confruntarile violente dintre opozantii regimului si fortele pro-guvernamentale din Siria s-au soldat cu mii de morti si raniti, potrivit mai multor surse.