Suplimentul de promovare a utilizarii responsabile a banilor

Munca la negru - castig pe termen scurt, dezavantaje pentru toata viata

Luni, 26 aprilie 2010, 16:34 Bugetul Familiei - Educatie Financiara


 • 

In caz ca nu stiati, cei care muncesc la negru reprezinta intre 20 si 50% din totalul romanilor angajati.
 • Maximul de ore pe care o persoana le poate lucra este de 48 de ore saptamanal, inclusiv orele suplimentare.
 • Angajatii au dreptul la doua zile consecutive de repaos saptamanal, in general sambata si duminica.
 • Legislatia prevede 11 zile de sarbatori legale, in care angajatorii sunt obligati sa dea liber salariatilor.
 • Munca la negru nu garanteaza nici unul dintre aceste drepturi, concediu de odihna, asigurare de sanatate sau indemnizatie pentru copil.
In tarile sarace, in cele unde birocatia este foarte complicata sau taxele sunt impovaratoare, munca la negru este un fapt frecvent si adesea o conditie la angajare.

Acceptarea acestei conditii depinde de gradul de nevoie al celui care isi cauta un loc de munca, de salariul oferit “in mana” si, de multe ori, de faptul ca angajatul nu stie la ce renunta de fapt cand accepta munca la negru. Angajatii “informali” reprezentau, anul trecut, intre 20 si 50% din totalul romanilor angajati, in functie de modul in care se defineste acest fenomen al muncii la negru. O cercetare a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica de anul trecut a concluzionat ca exista doua mari grupuri de muncitori la negru: cei care muncesc in agricultura si cei care accepta “plata in plic” de la companiile unde lucreaza pentru ca nu au de ales.

In Romania, munca la negru a crescut in ultimii ani datorita crizei financiare si temerii angajatilor de a nu-si pierde locul de munca daca isi revendica drepturile. Inainte de criza, munca la negru a fost incurajata si de numarul foarte ridicat al celor care munceau in strainatate cateva luni pe ani, dar aveau nevoie de o a doua slujba temporara la intoarcerea in tara.

De cealalta parte, taxele ridicate si procedurile complicate de inregistrare determina angajatorii sa considere flexibilitatea in privinta contractului de munca un atu la angajare.Munca la negru nu reprezinta calea prin care angajatorul are posibilitatea de a-si plati angajatii mai mult. Sigur, este si aceasta una dintre posibilele consecinte. Dar in cele mai probabile scenarii, ea permite angajatorilor sa nu dea sporuri de vechime si sa nu ofere sporuri pentru conditii grele sau periculoase de munca, nici indemnizatii de boala. Cei care muncesc la negru nu au asigurari de sanatate, dreptul la un concediu de odihna sau la indemnizatie pentru cresterea copilului.Esti angajat cu contract de munca daca:
 • ai semnat contractul individual de munca;

 • angajatorul ti-a completat cartea de munca;
 • semnezi lunar un stat de plata in loc de plata “in mana”.
Munca fara stat de plata si plata obligatiilor la buget apare adesea in cazurile cand:  
 • Angajatorul angajeaza mai putini oameni decat ar fi necesar, pe mai putini bani decat este legal. Acest lucru se traduce prin multe ore de munca suplimentare, program de lucru prelungit si neplatit, activitate epuizanta sau periculoasa care ar necesita in mod normal plata unor sporuri.
 • Este vorba de munca sezoniera (constructii, turism, etc.)
 • Angajatorul recruteaza pentru perioade de internship sau perioade de proba, in care plateste sub nivelul pietei. Aceste perioade de munca prost platita – si chiar neplatita – pot fi urmate sau nu de angajarea pe termen lung.

Celor care muncesc la negru le sunt afectate pensia, securitatea materiala, sanatatea. In acelasi timp, un astfel de angajat nu poate revendica niste drepturi de baza precum plata la timp a salariului, pentru ca nu exista un contract care sa ii garanteze aceste drepturi. Pe de cealalta parte, statul pierde contravaloarea taxelor pe care ar fi trebuit sa le plateasca angajatorul.

Cazurile de munca la negru pot fi raportate Inspectoratului Teritorial de Munca din judetul in care functioneaza firma respectiva. Aceasta reclamatie poate duce la un control care sa oblige patronii la încheierea contractelor de munca, si intocmirea statelor de plata. 

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11951 vizualizari

 • +13 (15 voturi)    
  Munca la negru (Luni, 26 aprilie 2010, 17:11)

  elena [anonim]

  Se practica si plata partiala cu un salariu minim in cartea de munca si o parte la negru.
 • +7 (9 voturi)    
  hmm (Luni, 26 aprilie 2010, 17:21)

  unu_de_aiurea [anonim]

  "Cazurile de munca la negru pot fi raportate Inspectoratului Teritorial de Munca din judetul in care functioneaza firma respectiva. Aceasta reclamatie poate duce la un control care sa oblige patronii la încheierea contractelor de munca, si intocmirea statelor de plata. 
"

  Intrebarea mea: patronul respectiv nu te va concedia dupa ce il raportezi ?
  Exista vreo lege care sa te poate proteja de o eventuala concediere ce va urma reclamatiei ?
 • +5 (15 voturi)    
  Desteptii (Luni, 26 aprilie 2010, 17:25)

  costi [anonim]

  Desteptii au sfaturi pentru toata lumea si toate ocaziile.dar acesti destepti nu au facut in viata lor nimic.Au dat sfaturi.Sa vedem un destept din asta sa aiba o firma care se clatina din cauza altor destepti si angajatii lor care raman fara salarii din cauza acestor destepti.Cand totul se clatina si sandramaua minciunilor din ultimii 20 de ani se darama,creatorii ei ragaie ghiftuiti prin montecarlo .taricenii,tiriecii,videnii,patricii ,antonesti,popesti,nastasi si altii ca ei infratiti in cardasia inavutirii din averea intregului popor asa cum ne-a lasato ceausescu.ca doar deai lau impuscat
 • +7 (13 voturi)    
  eu muncesc "la negru" si sint fericit (Luni, 26 aprilie 2010, 19:46)

  Sargon [utilizator]

  Eu muncesc "la negru" pentru ca m-am inteles cu angajatorul sa-mi dea mie "in mina" tot ce ar fi dat la stat daca eram angajat cu carte de munca plus banii corespunzatori de concediu de odihna.

  Acum cistig de aproape trei ori mai mult decit daca as fi avut contract de munca si nici nu ma gindesc sa dau vreun leu la stat.

  Daca ma imbolnavesc ma duc la un spital privat unde doctorii nu-si bat joc de mine si unde nu risc sa ma imbolnavesc din cauza vreunei bacterii ca in spitalele de stat unde oricum trebuie sa dau un car de shpaga!

  Muncesc la negru si sint fericit!
 • +4 (8 voturi)    
  Gluma?! (Luni, 26 aprilie 2010, 23:23)

  Dapyx [anonim]

  "Celor care muncesc la negru le sunt afectate pensia, securitatea materiala, sanatatea."

  Sanatatea?! Sistemul sanitar romanesc este jalnic, coplesit de spagi si servicii de cea mai proasta calitate...in schimb ti se opreste din salariu o caruta de bani pentru nimic.

  Pensia?! Virsta de pensionare vs speranta de viata fac ca pensia sa fie o utopie. Presupunind ca as traii 100 de ani, nu mai bine imi pun eu singur un banut deoparte ca sa nu mai atirn la mila guvernantilor?

  Securitate materiala?! Tot ce pot sa spun e LOL

  Concluzia nu poate fi decit una singura..decit sa am parte de "beneficiile" unei carti de munca mai bine la negru. De pe urma cartii de munca nu cistiga decit statul...
 • +2 (4 voturi)    
  Caz adevarat (Marţi, 27 aprilie 2010, 1:59)

  Nae [anonim]

  Stiu cativa tipi care au lucrat undeva in jur de 9 ani cu credinta ca aveau carte de munca.Asa le-au zis patronii,semnau stat de plata (care era evident fictiv).
 • 0 (2 voturi)    
  de luat aminte (Marţi, 27 aprilie 2010, 6:31)

  cl [anonim]

  nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de angajator, eu am lucrat in vanzari la ZAREA unde un dobitoc de sef ma punea sa ies pe "teren" de la 7 dimineata in cazul in care trebuia sa ma duc in alt judet si de multe ori ajungeam la 9 seara in oras, astea sunt 14 ore de munca pe zi X 5 zile faceti calculul plus ca mergeam si sambata dar doar in orasul unde eram. era abuz total si asa se intampla la mai toate firmele de vanzari din tara. eu am renuntat repede la firma asta desi aveam deja o experienta de 5 ani si aveam "viitor" in vanzari, darc a sa poti intemeia o familie, ca femeie nu se poate sa ai astfel de job (zic eu).
  asa ca de luat aminte... nu va lasati calcati in picioare, nu merita
 • 0 (0 voturi)    
  Singura Problema (Marţi, 27 aprilie 2010, 6:52)

  Ionut [anonim]

  Mie mi se pare ca singura problema ar fi ca angajatorul poate sa ti plateasca numai suma din contractul de munca (eventual nimic daca nu ai deloc).
  Restul cu intarzieri(o fac si daca ai contract) , pensie (exista pensii private - mult mai OK decat pilonul I ) , taxe la stat ( :) aici cred ca nu mai e nevoie de comentarii)
 • +1 (1 vot)    
  eu muncesc la " negru" si sint fericit (Marţi, 27 aprilie 2010, 7:21)

  Sargon [utilizator]

  Am ajuns la o intelegere cu angajatorul meu, prin care imi da "in mina" tot ce ar fi platit el la stat daca as fi avut contract de munca, plus banii de concediu de odihna.

  Cistig aproape de trei ori mai mult decit daca as fi avut carte de munca si nici nu ma gindesc sa dau vreun leu la stat. Acum imi ajung banii sa pun si ceva de-o parte.

  Daca ma voi imbolnavi vreodata ma voi duce la un spital privat unde se poarta frumos cu mine si scap de jegul din spitalele de stat care sint finantate de CAS , unde risti sa te imbolnavesti mai rau prin infectii intraspitalicesti iar doctorii se poarta cu pacientii de parca noi pacienii am fi animale.

  Eu lucrez "la negru" si sint fericit ca am scapat de "drepturile" pe care mi le da statul in scirba desi dadeam la stat mai mult decit luam "in mina".
 • 0 (0 voturi)    
  SA FIM REALISTI ! (Marţi, 27 aprilie 2010, 10:04)

  Ana [anonim]

  Exista un proiect de lege la Guvern si la Min Muncii si anume - in anii precedenti ec romaneasca a luat avant datorita acelor oameni care muncesc in afara. Ei au trimis bani in tara. Dar, ei nu or sa aiba pensii ! Si tot ei spuneau ziarele timpului 2005-2007 au ajutat economia. Acum va intreb pe dvs. De ce noi sa nu-i ajutam? Pai simplu. Sistemul de pensii trebuie reformat. Si anume. Daca un om a muncit datorita factorilor din aceasta tara - au firme si nu platesc CAS si raman oamenii fara pensii - de ce sa nu-si plateasca fiecare si chiar retroactiv? De exemplu sunt peste 9 mil de oameni fara carti de munca ....acestora va venii vremea pensionarii...poate primesc o mostenire...un bonus....sa aiba posibilitatea sa plateasca retroactiv si astfel sa NU fie presiunea pe asistenta sociala si sa beneficieze de o pensie medie. Ganditi-va si scrieti in presa aceasta idee. Pai or sa spuneti ca nu se poat retroactiv. Bun de maine se da legea si se face model de cotizat pe anul 1990, 1991...si astfel un batran poate ii lipsesc 2 ani...isi completeaza vechimea si gata....un nou sistem reformat......daca nu....exact peste 10 ani o sa vedem cu miile cersiind pe strada. Va doresc o zi buna ! De citit si luat decizii ! Cine are de luat decizii la nivel macro.......altfel...o sa suportam cu totii .......aceasta neplata a CAS si CASS fie ca este voita sau nevoita ! Mult succes !
 • +2 (2 voturi)    
  Intre 20 si 50%? (Marţi, 27 aprilie 2010, 10:49)

  Gog [anonim]

  Bine ca n-ati zis intre 0 si 100%.
 • +2 (2 voturi)    
  Mda... (Marţi, 27 aprilie 2010, 12:28)

  codrea [anonim]

  Pai problema suna cam asa. Daca muncesti legal si platesti toate taxele (si-s mari daca tinem cont ca de la venitul net la total cheltuieli cu salariul factorul de multiplicare e de aproximativ 1,83) ai "sansa" sa beneficiezi de o pensie. Dar la modul cum e administrata tara in momentul de fata ma face sa cred ca aceasta pensie va fi utopica.
  Deci... beneficii tinzand spre 0 pentru banii dati la stat. Gandirea asta devine si mai valabila pentru cei care castiga peste 1000-1500euro pe luna. ceilalti, se multumesc cu asistenta sociala.
  Recent, am avut ocazia sa vad cum cativa oameni refuza un salariu de 1500ron net preferand sa stea in somaj cu 6-700ron. Caz in care nu respectiva persoana e de vina ci statul.
 • +5 (5 voturi)    
  E cu dus si intors (Marţi, 27 aprilie 2010, 12:52)

  Ionescu [anonim]

  Eu nu-s pentru munca la negru pentru ca inseamna evaziune si implicit sustragerea patronului de la contributia comuna. De ce-ar plati numai unii cetateni pentru sustinerea statului si altii nu? Pe de alta parte, personal, pot sa consider statul cel mai prost administrator al fondurilor mele sociale si de aceea, as fi indreptatit sa pot sa le deviez eu, cu mana mea unde cred ca vor aduce profit. Mi se pare aberant sa muncesc pana la 65 de ani la o speranta de viata de 70 si sa mai primesc si o pensie de doi bani. Deci solutia corecta e ca statul sa devina cu adevarat un bun administrator si munca la negru sa dispara incet incet..
 • +1 (1 vot)    
  Si, in plus, (Marţi, 27 aprilie 2010, 13:02)

  Audit [utilizator]

  iau si ajutoare de la stat! Deci paguba atat pentru el cat si, dubla, pentru stat.
 • +1 (1 vot)    
  Trebuie ca angajatorul sa si poata (Marţi, 27 aprilie 2010, 13:48)

  bilbofil [utilizator]

  Sincer, este mult mai avantajos sa fiu angajat la negru (eventual cu salariu minim sau cu un venit minim ca PFA, sa fiu acoperit in cazul in care am totusi nevoie de sistemul public de sanatate) si sa imi pun eu banii de-o parte pentru pensie si sa ocolesc si fiscalitatea.

  Tocmai de asta statul nu ar trebui sa intervina in domeniul asigurarilor decit pentru a avea grija ca fiecare isi pune bani de-o parte si nu va ajunge la mila publica.

  Daca ar proceda astfel, ar deveni tentant si pentru patroni sa angajeze mai multi oameni pe mai putin decit sa hamaleasca citiva pina cad jos.

  In rest, cum spunea cineva mai sus, daca patronul chiar vrea sa ma dea afara, ma va da, fie prin transformarea postului astfel incit sa nu mai corespund, fie, daca e prea complicat, cu comisie de ancheta pentru abateri disciplinare grave.

  Evident, daca e atit de dobitoc sa ma tina la negru impotriva vointei mele, il pot reclama si il pot obliga sa imi plateasca toate drepturile, de cind am fost dat afara si pina ma "convinge" sa imi dau demisia sau imi gaseste nod in papura.
 • +2 (6 voturi)    
  de curiozitate (Marţi, 27 aprilie 2010, 14:17)

  trm [anonim]

  tu injuri statul pt infrastructura proasta? daca da, atunci de unde sa aiba statul bani pt infrastructura in conditiile in care tu nu dai bani la stat & sunt milioane de romani care fac ca tine?
 • +1 (1 vot)    
  precizare (Marţi, 27 aprilie 2010, 14:18)

  trm [anonim]

  intrebarea anterioara era adresata lui Sargon, Costi & celor ce gandesc ca ei.
 • +1 (1 vot)    
  pt Trm (Marţi, 27 aprilie 2010, 14:55)

  sandraAAA [utilizator]

  Nici macar americanii nu au reusit sa construiasca cu trebuie si in timpul stabilit, autostrada in Romania. Deci eu personal nu mai cred ca problema sunt banii (chiar daca asta e scuza cea mai la indemana in perioada de criza ). Ca sa nu mai zic ca in ultimii ani de cate ori am fost sa imi fac un control medical am platit.din buzunar,,.si pt unele bani multi (cu toate asigurarile pe care le platesc luna de luna de 10 ani). Asa ca statul trebuie sa mai munceasca mult sa ma convinga sa ii plang de mila!
 • +1 (1 vot)    
  ce se intampla cu banii platiti statului? (Marţi, 27 aprilie 2010, 16:13)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  de ce nu vedem mare lucru din banii platiti statului? de ce medicul de familie ne trimite la policlinici cu plata, de ce nu vine salvarea, de ce trebuie sa platim pt medicamente? de ce nu avem o politie eficienta si corecta? asadar, ce se intampla cu banii nostri pt a putea intelege de ce e bine sa muncesti la "alb".
 • +1 (1 vot)    
  1 Aprilie (Marţi, 27 aprilie 2010, 17:53)

  a [anonim]

  cred ca glumiti sau?

  1. Avem un sistem de pensii solid care sa garanteze existenta unei pensii peste 10 ani, ca sa nu mai vorbesc despre un castig la cuantumul depus? sau poate un pilon 3 de pensii solid sprijinit de stat?

  2. Avem un sistem sanitar public decent? (caz in care presa ar trebui amendata pentru prostiile care apar la tv despre spitale)

  3. Exista un ajutor de somaj practic? (proportional cu salariul)

  4. Exista sansa ca satul sa administraze mai bine banii unui cetean decat cetateanul insusi? (si aici ma gandesc ca statul este administrat de persoane infigarete, ma gandesc la fostul ministru Remes&Co, diversi primari, parlamentari care circula pe la DNA, nu putini, si mai sunt si cei care nu se vad)

  Parerea mea este ca munca la negru este economic foarte profitabila, pe termen scurt, mediu si lung atat pentru angajator dar si pentru angajat iar castigul fiecaruia este reglat de piata muncii(la negru).
  Singurul impediment este faptul ca este ilegala si se pedepseste. Acesta este singurul motiv solid pentru care cei ce muncesc legal in romania continua sa o faca si este foarte bine ca o fac caci fara ei aparatul de stat s-ar prabusi cu totul.
  ....doar ca e nevoie de masuri serioase si palpabile nu de abureli de articole care sa ne explice de ce ziua e ca noaptea.
 • +2 (2 voturi)    
  bazaconii (Marţi, 27 aprilie 2010, 18:08)

  gimini [utilizator]

  Poate in alte tari asa o fi, dar in Romania, cata vreme patura superpusa va mai tine sufocant genunchiul pe gatul poporului, poporul nu are decat 2 strategii: 1. sa emigreze; 2. sa-si poarte singur de grija, folosind excesul de bani castigati la negru in investitia in servicii private de sanatate, servicii private de securitate etc. Statul romanesc in forma lui actuala trebuie sa dea faliment si sa dispara de pe scena istoriei. Sunt sigur ca un nou stat romanesc, croit dupa dreptate, nu va avea nici o problema in a incasa dari si impozite de la populatia sa. Cel de azi, insa, care e un simplu instrument in mana oligarhiei de tranzitie, e compromis.
 • 0 (0 voturi)    
  Statul chiar nu stie? (Marţi, 27 aprilie 2010, 18:42)

  il comandante [anonim]

  Vina pt ca exista atat de multi muncitori la negru este numai a statului! Cei care ne conduc sunt partasi la aceasta frauda , banii care ar trebui sa ajunga in visteria statului raman in buzunarele cui nu trbuie.Prin absurd , daca toate firmele si-ar plati angajatii numai pe cartea de munca , sigur nu s-ar fi ajuns la situatia economica actuala.Personal am descoperit un patron care i-mi bagase cartea de munca in somaj desi eu lucram fara probleme.cand am fost la fortele de munca si le-am aratat cum sta treaba , cel de la ghiseu m-a sfatuit sa-l dau in judecata pt ca ei nu au ce sa faca.de atunci sa nici nu mai aud de carte de munca
 • 0 (0 voturi)    
  mda... (Marţi, 27 aprilie 2010, 18:48)

  liviu [anonim]

  munca la negru inseamna ca ai aceste drepturi... dar lucrezi pentru salariu minim oficial si restu la negru...

  problemele sunt:
  - statul nu te controleaza ca firma si-l poti tapui (asta ar fi o masura buna si in locu concedierilor, pus si simplu chiar sa si faca ceva fiscul);
  - nu se ofera avantaje reale angajatilor daca-si declara tot. pensia e mai mare daca iti faci provata, in rest totu e la fel. aceeasi chestie si cu
  angajatorii...
  - cu banii aia ce se face? din cate am vazut cu impositele la stat se cumpara masini si se platesc vacante pentru demnitari... in situatia asta trebuie sa fii tampit sa renunti la venitu tau ca sa dau bani sa traiasca altii bine...
 • 0 (0 voturi)    
  Durere de cap (Marţi, 27 aprilie 2010, 18:51)

  paradisul pierdut [anonim]

  In acest moment, partea privata duce in carca tot statul roman. Statul roman nu are nicio lege care sa-l ajute pe romanul privat, ba chiar in fura pe fata, dupa cum se prea bine stie. TVA platit si neincasat etc. Ba mai mult, Boc mai vroia si impozit pe profit anticipat, ceea ce este o magarie dusa in absolut.

  Asadar, daca platim taxele full aferente unui salariu, in 2-3-4 luni un privat ajunge in incapacitate de plata, iar angajatii lui pe drumuri.

  In concluzie, plata la negru inseamna impozit mai mic pentru privat si un venit mai mic (32%) pentru privat, dar constant. Daca platim taxa intreaga, ori va fi societatea si singurul angajat, unicul asociat, ceea ce este ilegal, ori o inchidem si ne mutam in Bulgaria ca oricum aia, pe an ce trece, devin mai destepti decat noi. Macar ei ies in strada cand vrea guvernul sa le ofere ong-uri sau sa le stropeasca frunctele cu initium.

  Angajatii vor trebui sa invete sa nu mai voteze un mistocar si sa voteze cu un guvern care ajuta partea privata, cea care ii suporta si cea care duce tara in spinare.

  Cu stima,
  niste tarani
 • +1 (1 vot)    
  Antipatie !!! (Marţi, 27 aprilie 2010, 20:24)

  ealexs [utilizator]

  In primul rand se lucreaza la negru datorita modului de taxare. Lucrurile stau foarte simplu: cerere si oferta.

  Firma are nevoie de un angajat si e dispusa sa cheltuiasca 1500 RON/luna
  Omul are nevoie de bani dar nu e dispus sa lucreze sub 1400 RON/luna

  Solutiile sunt si le vedem in fiecare zi:
  1. Se pleaca pe dincolo
  2. Se lucreaza la negru
  3. Somaj

  Cazurile 1 si 2 sunt egale ca impact asupra statului, in ambele cazuri se produc bunuri si servicii si implicit "se fac bani" care contribuie si ei la economie.

  In primul rand se lucreaza la negru pentru ca alta solutie mai buna nu e, angajatorul nu vrea sa dea mai mult si nici angajatul sa ia mai putin (in mana). Multe din cazurile enumerate de cei de aici sunt exceptii si nu grosul. Statul ar trebui sa se gandeasca sa incaseze mai putin procentual pe salariile mici. Nu exista nici o tara in europa care sa ia impozit de 44-46% dintr-un venit minim pe economie. La noi asta se intampla

  Case closed!
 • 0 (0 voturi)    
  de unde? (Miercuri, 28 aprilie 2010, 9:01)

  _Salvamontu [anonim]

  1. sefu mi-a zis: astia sunt banii pe care ii produci si pe care ii pot cheltui lunar cu tine. ii vrei pe toti sau dai jumate statului... e evident ce am ales.
  2. degeaba e unul corect daca ceilalti nu. aia ies pe piata cu un serviciu mai ieftin iar ala corect moare.
  sa inceapa statul sa fie corect apoi vedem...
 • 0 (0 voturi)    
  munca la negru (Miercuri, 28 aprilie 2010, 9:13)

  gabry [anonim]

  domni de la itm nu ies in control nici dupa un accident mortal dar sa isi faca datoria le trebuie pusa norma ;10 controale lunar prin rotatie la firme ,ca in un an de zile mam rugat zilnic sa vina si au dormit bine mai departe poate asa inspectori vor avea un pic de activitate si se trezesc din amortire special MM si SM ..TREZITIVA si aduceti bani la buget de unde sinte ti platiti
 • 0 (0 voturi)    
  munca la gri (Joi, 24 iunie 2010, 15:13)

  marius0203 [utilizator]

  Ce se intampla daca, desi patronul iti retrage CAS ;i pensie din salariu, nu le preda si constati, dupa ce ai plecat, ca trebuie (cand ajungi la spital) sa le platesti din buzunarul tau (altfel nu beneficiezi de tratament)?


Abonare la comentarii cu RSS
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by