Doar 52% dintre respondentii unui sondaj online publicat de HotNews.ro, spun ca au citit contractele (de credit, servicii, utilitati, etc), dar numai 42% sustin au inteles in totalitate termenii contractuali inainte de a le semna. Sondajul s-a derulat in perioada 18 februarie – 12 martie 2010, iar cititorii au fost invitati sa raspunda la intrebari pe tema educatiei financiare.

  • Doar 47% dintre persoane sunt preocupate de pastrarea unei evidente stricte a cheltuielilor saptamanale.
  • 60% din utilizatorii participanti sustin ca si-ar revizui cheltuielile in cazul in care ar ajunge in imposibilitate de plata si doar 32% ar lua imediat legatura cu creditorul.

Aproape 40% dintre cele 4283 de persoane care au raspuns la intrebarea „Ce produse financiare ai achizitionat in 2009?” au afirmat ca nu au achizitionat nici un produs financiar in anul 2009 si 24% au spus ca au contractat un credit de consum sau au apelat la un card de credit.

Rezultatele acestui sondaj de opinie arata ca in continuare este nevoie de educatie financiara, iar noua sectiune SOS Bugetul familiei, lansata luni de HotNews.ro in parteneriat cu Provident Financial, isi propune sa fie o sursa interactiva de informatie pentru persoanele care doresc sa-si administreze eficient propriii bani.

Vezi rezultatele complete ale sondajului mai jos.